Предоставянето на безплатен топъл обяд чрез услугата Обществена трапезария“ ще

...
Предоставянето на безплатен топъл обяд чрез услугата Обществена трапезария“ ще
Коментари Харесай

„Топъл обяд“ в Габрово продължава до 30 април 2020 г.

Предоставянето на безвъзмезден топъл обяд посредством услугата „ Обществена столова “ ще продължи до края на месец април 2020 година С в допълнение съглашение сред Община Габрово и Управляващия орган на Оперативната стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне са обезпечени още 64 603,55 лева Средствата са по линия на Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица. Така общият размер на безвъзмездната финансова помощ по проекта е 647 504,26 лв. Услугата започва на 1 август 2016 година и трябваше да завърши в края на годината.

От началото на дейностите доникъде на този месец за присъединяване са подадени 598 заявки. След инспекциите от Дирекция „ Социално подкрепяне “ са утвърдени 404 консуматори, които са получавали топъл обяд за разнообразни интервали. Към момента в листата на запасите са 8 лица. След запълване на потенциала от 200 места чакащите ще бъдат включвани при освободена численост. Заявления се одобряват през целия интервал на плана.

Обядът се раздава в ресторант „ Сите Българи “ – длъжностен вход (зад постройката на Общината). Храната се подготвя всекидневно от „ Соня Трейдинг “ ЕООД – Габрово и включва чорба, главно ядене, десерт и самун. Стойността на храноден за едно лице е 2,50 лева Досега от услугата са се възползвали консуматори от Габрово и селата Трънито, Мечковица, Зелено дърво и Поповци. За трудноподвижните хора е обезпечена доставка до дома.

Допустими са лица и фамилии на месечно подкрепяне по реда и изискванията на член 9 от Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, лица с липса на приходи и близки, които да се грижат за тях, лица и фамилии с минимални пенсии – за застрахователен стаж и възраст, за неработоспособност, с наследствени пенсии и с пенсии, несвързани с трудова активност, скитащи и бездомни хора.

Желаещите да употребяват трапезарията могат да подадат заявление по пример в Община Габрово – дирекция „ Образование и обществени действия “ (партерен етаж, стая № 1) или да го изтеглят оттук. За повече информация тел. 066 818 390.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР