Предопределен ли е изборът на концесионера на Летище София и

...
Предопределен ли е изборът на концесионера на Летище София и
Коментари Харесай

Йончева попита: Заради турски интереси ли промениха Закона за концесиите?

" Предопределен ли е изборът на концесионера на " Летище София " и има ли забъркани турски ползи? " Това попита представителят на на Българска социалистическа партия Елена Йончева на конференция в централата на партията по отношение на окончателното приемане на измененията в Закона за концесиите.
„ Днес беше призната поредна скандална корекция на Закона за концесиите . Според нея концесионния контракт няма да е нереален, в случай че не дава отговор на българското законодателство . Отпада точка 6 на параграф 17, в която се споделя: „ Концесионният контракт е нереален, когато наличието му не подхожда на минималното наличия на концесионния контракт, избран от този закон или противоречащи на други условия на този закона “, уточни Йончева.
По думите ѝ с отпадането на тази точка за първи път страната е изцяло уязвима и не може да отбрани своя интерес.
„ И по тази причина ние задаваме въпроса – съдбоносен ли е изборът на концесионера , за какво е належащо да се направи тази корекция, която прави страната изцяло уязвима? Ако е съдбоносен изборът на концесионер, стоят ли турски ползи зад тази компания ? “, попита Йончева.
Тя напомни, че концесията бе спряна през 2017 година по време на служебното държавно управление, точно тъй като съгласно него т ози закон не дава отговор на националната сигурност и я заплашва .
„ Залагат се загради за бъдещо преустановяване на концесията на летище „ София “, което ни навежда на мисълта, че всичко е контрактувано и концесионерът е явен “, разяснява водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
„ Има една уговорка в признатите промени, която връзва ръцете на бъдещи ръководещи с друго разбиране за националната сигурност и за собствеността. Няколко пъти сме заявявали обществено, че в случай че народът ни даде право да управляваме, ще прекратим тази концесия .
За да се вържат ръцете за такива бъдещи дейности , в сегашните промени поради това наше желание, се вкарват промени, които затрудняват този развой. А точно България ще би трябвало да заплаща при едно такова бъдещо деяние, даже и отговорен по контракта да бъде концесионера.
Изрично се записва, че това ще би трябвало да се взема решение в Арбитражен съд “, обърна внимание Нинова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР