Предоговаряне на общото споразумение или индивидуални споразумения решават бъдещето на

...
Предоговаряне на общото споразумение или индивидуални споразумения решават бъдещето на
Коментари Харесай

Ново споразумение решава бъдещето на малката коалиция

Предоговаряне на общото съглашение или самостоятелни съглашения вземат решение бъдещето на дребната коалиция. " Малката коалиция не съществува от няколко месеца , тъй като няма разговор, а има бойкот, офанзиви от страна на един от водачите в обединението против останалите две политически обединения , откровени неистини и обидни квалификации ".

Така вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов отговори на въпрос ясно ли е бъдещето на дребната коалиция и по какъв начин ще продължи тя да поддържа държавното управление.
 Волен Сидеров се усеща отстъпник и в този момент
Волен Сидеров се усеща отстъпник и в този момент

Пратньорите му били като кукувица - снесли яйце в непознато гнездо

Каракачанов бе безапелационен, че в такава коалиция, каквото сега е Обединени патриоти, персонално той няма да взе участие .

Относно поддръжката на държавното управление, Каракачанов бе сбит в отговора си и съобщи, че всеки може да стигне до съглашение с ГЕРБ въз основата на това, което е като общо съглашение и да продължи да поддържа държавното управление.

Според него разновидностите са предоговаряне на общото съглашение или самостоятелни съглашения . Каракачанов към момента не е мислил, само че съгласно него това са разновидностите.

На въпрос дали няма някакъв късмет дребната коалиция да се реализира съгласие, Каракачанов запита публицистите дали през вчерашния ден са останали с усещане, че водачът на " Атака " Волен Сидеров има предпочитание да се схваща с някого . " И като го гледате от четири месеца по какъв начин сипе ругатни и обидни квалификации във връзка с мен, Валери Симеонов и Ангел Джамбазки ", недоумява Каракачанов. Той запита защо съглашение може да става въпрос тогава.

Лидерът на Вътрешна македонска революционна организация даде да се разбере, че не той афишира, че излиза от дребната коалиция. Дали това ще стане, Каракачанов отговори - " ще видите ".
 Край на обединението Обединени патриоти
Край на обединението Обединени патриоти

Каракачанов и Симеонов сложили под въпрос ръководството, съгласно Волен Сидеров

Припомняме, на съвещанието на дребната коалиция през вчерашния ден още веднъж имаше напрежение. Волен Сидеров изиска на срещата да участват и медиите , само че концепцията не беше призната приета от съдружните му сътрудници, които за малко го заключиха в кабинета.

Разбирателството в така наречен дребна коалиция се пропука още през 2018 година, като първите признаци за разминаване в позициите се демонстрираха при разискването на Истанбулската спогодба. През лятото на предходната година това недоразумение прерасна в открит спор сред водачите на " Атака " и НФСБ, които си размениха инспекции по българското Черноморие с разнообразни констатации. Напрежението ескалира в последните работни дни преди лятната почивка до физическа кавга сред Волен Сидеров и депутата от НФСБ Валентин Касабов, като в следствие водачът на " Атака " се причисли към искащите оставката на Валери Симеонов като вицепремиер.

Не един път се правеха опити за омиротворяване както на политически съвет на дребната коалиция, по този начин и на съдружен съвет във формат ГЕРБ и Оперативна програма. Те завършваха с изменчив резултат. Междувременно от страна на НФСБ смъкнаха доверието си от Волен Сидеров като ръководител на ПГ на Обединени патриоти. До този миг Вътрешна македонска революционна организация заема позиция на умиротворител сред " Атака " и НФСБ, в това число и безусловно военният министър Красимир Каракачанов постави синя каска.

След оставката си Валери Симеонов се върна в Народното събрание като народен представител, а пропукванията в обединението продължиха да се усилват, а Обединените патриоти не се схванаха и се явиха независимо на изборите за европейски парламент. Още в изборната нощ се разбра, че Вътрешна македонска революционна организация са в спор със Сидеров, възмутени от нападки от негова страна по време на предизборната акция.

Малко по-късно последваха и самопризнания от страна на депутати от Оперативна програма за разпад на дребната коалиция, а от НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация смъкнаха Волен Сидеров като ръководител на ПГ на Обединени патриоти с мотив, че не работи и групата няма съдружен живот.

Въпреки всички патриотични безредици и от трите обединения, в това число и техните водачи постоянно са споделяли едно общо мнение, че техните дразги не клатят ръководството и не заплашват стабилността на огромната коалиция Борисов-3.Едва в последните седмици се появиха противоположни изказвания от страна на " Атака ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР