Преднината на британските консерватори пред лейбъристите в намеренията за гласуване

...
Преднината на британските консерватори пред лейбъристите в намеренията за гласуване
Коментари Харесай

Преднината на консерваторите се топи с наближаването на изборите във Великобритания

Преднината на английските консерватори пред лейбъристите в желанията за гласоподаване на английските гласоподаватели е намаляла през миналата седмица, само че е 15 процентни пункта, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Агенцията се базира на вестник " Обзървър ", който цитира социологическо изследване на маркетинговата компания " Опиниум ".

Според изследването поддръжката за Консервативната партия е 46 % (намаляла е с един процентен пункт през миналата седмица), а за Лейбъристката - 31 %.

Проучването е било направено от 27 до 29 ноември, деня, в който мъж умъртви двама души в региона на " Лондон бридж " преди да бъде убит от полицията.

Според друго изследване, на организация BMG за вестник " Индипендънт ", преднината на консерваторите на премиера Борис Джонсън пред лейбъристите е даже още по-малка - шест процентни пункта по отношение на 13 седмица по-рано. Това изследване е извършено преди офанзивата в Лондон. Консерваторите получават 39% (с два процентни пункта по-малко спрямо последното изследване на BMG, оповестено на 23 ноември).

Подкрепата за лейбъристите се е нараснала с пет процентни пункта до 33%, за либералдемократите е намаляла с пет пункта до 13%, а за Партията на Брекзит се е нараснала с един до 4%.

Изборите във Англия ще се състоят на 12 декември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР