Преднина от 8% имат ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ, показва изследване на

...
Преднина от 8% имат ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ, показва изследване на
Коментари Харесай

“Алфа Рисърч”: ГЕРБ-СДС води с 8% пред ПП-ДБ

Преднина от 8% имат ГЕРБ-СДС пред ПП-ДБ, демонстрира проучване на " Алфа рисърч ". От своя страна ПП-ДБ бележат спад от 200 000 гласа при започване на предизборната акция, соци социологическото изследване.

Социолозите предвиждат, че в Народното събрание няма да има пренареждане на обединенията. Всички шест, които в 49-ото Народно заседание прескочиха 4-процентната преграда още веднъж ще са в Народното събрание. Очаква се обаче ниска изборна интензивност на вота “2 в 1 ” след месец. На гласоподавателите се отразяват най-вече сгъстеният цикъл на осъществяване на избори, който не трансформира политическата обстановката, обществените кавги и провеждането на изборите през летния сезон.

Според твърдо деклариралите, че ще гласоподават на 9 юни 25,4% ще дадат своя глас за ГЕРБ-СДС, 17,5% ще поддържат ПП-ДБ, съвсем 15% ще получат Движение за права и свободи и по-малко от половин % след тях ще е поддръжката за " Възраждане ", 8,5% от гласоподавателите ще отидат до урните за Българска социалистическа партия и с малко над 5% поради " ИТН ".

При вота за Европейски парламент ГЕРБ-СДС резервира позициите си, а при ПП-ДБ има лека готовност.

Изследването на " Алфа Рисърч " е извършено измежду 1000 пълнолетни в интервала 25 април - 2 май и е осъществено със средства на организацията.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР