Предметите на разкоша като скъпи коли, телефони и обувки за

...
Предметите на разкоша като скъпи коли, телефони и обувки за
Коментари Харесай

Кеф цена няма!

Предметите на разкоша като скъпи коли, телефони и обувки за призвани да доставят на притежателите си наслаждение и комфорт. Освен това те извършват и друга значима функционалност – на статус знаци, демонстриращи високото публично състояние на притежателя.

Неприлично богатите хора обаче постоянно стигат до приумици, които граничат с разсъдъка. Ето няколко движимости, чиято цена може да шокира даже и изкушените:


ДОМ
„ Антилия ” в Мумбай: $2 милиарда


 30-mukesh-ambanis-antilia Този парцел, назван в чест на митичния атлантически остров Антилия се намира в Мумбай, Индия. Достатъчно е да споменем, че единствено за поддръжката на голямото имение ежедневно е нужен личен състав от 600 индивида. В него живее фамилията на магната Мукеш Амбани, милиардер и притежател на рафинерии. Сградата е конструирана да издържи на трус от 8 по Рихтер.

МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН
iPhone Diamond Rose 32 GB: $8 млн.


 30-iphone-4-diamond-rose „ Диамантената роза ” на iPhone е най-скъпият мобилен телефон в света за 2018 година Цената идва не от 32-гигабайтовата памет и 8-мегапикселовата камера, които са си напълно елементарни – както и всички останали функционалности на устройството. Това, което го отличава и го прави толкоз безценен е богатата декорация от диаманти. Те са розови и 500 на брой. Дизайнът е на Стюърт Хюз. (виж яхтата по-долу).

ЧАСОВНИК
Haute Joaillerie от Chopard: $25 млн.


 30-most_exp_things Часовникът е декориран с 15-каратови розови диаманти, 12-каратови сини диаманти и 11-каратови бели диаманти с формата на сърце. Часовете по циферблата са маркирани с жълти диаманти.

РИСУНКА
„ Глава на муза ”, Рафаел: $47.9 млн


 30-raffaello_sanzio По първична експертна оценка тази рисунка с молив от Рафаел коства към 20 милиона $. За всеобща изненада обаче на търг на Christie’s в Лондон през 2009 година тя доближава фантастичната сума от близо петдесет милиона $.

ПАРФЮМ
DKNY Golden Delicious: $1 000 000


 30-media В цената влиза флаконът, направен от бяло и жълто злато и декориран с 2 909 скъпоценни камъка, от които 2 700 кръгли бели диаманта с общо тегло 15.7 карата и 183 жълти сапфира с тегло 2.28 карата.

ФОТОГРАФИЯ
„ Фантом ”: $6,5 млн.


 30-1 Кадърът „ Фантом ” е сниман от Питър Лик. Продаден е на търг за 6.5 милиона $, което го прави най-скъпата снимка в историята, задминавайки предходния връх – ”Рейн II ” на Андреас Гурски, която бе продадена през 2011 година за Щатски долар 4,3 милиона.

ЯХТА
History Supreme: $4,8 милиарда


 30-history-supreme-yacht Яхта, в чиято структура са вложени 100 тона злато и е украсена с кости от тиранозавър, дребни астероиди няма по какъв начин да е евтина. Купувачът й до през днешния ден остава неизвестен. Знае се единствено, че е състоятелен предприемач от Малайзия. Дизайнерът е Стюърт Хюз.

ХОТЕЛСКА СТАЯ
Royal Penthouse Suite: $65 000


 30-royal-penthouse-suite Най-скъпата нощувка в света е в жилището Royal Penthouse Suite на хотел President Wilson в Женева – $65 000 за една нощ. Този апартамент заема целия финален осми етаж на хотела. Пентхаузът се състои от 4 спални, голям брой гостни, библиотека, конферентна зала за 26 индивида, 7 бани с вани, личен фитнес център, билярд, джакузи, роял Steinway. Обслужва се от персонален готвач и спомагателен личен състав.

ИМЕ НА ДОМЕЙН
Insurance.com: $35,6 млн


 30-http Името на уеб страницата за застраховки бе оповестено на търг през 2010 година Първоначално уеб сайтът съществува единствено като застрахователна компания, продаваща полици непосредствено на клиенти. През 2010 година я закупува компанията Quinstreet и уголемява уеб страницата като медия и софтуерен портал.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР