Предметът "Гражданско образование" се въвежда в 11-и клас за първи

...
Предметът "Гражданско образование" се въвежда в 11-и клас за първи
Коментари Харесай

От тази година децата в 11 клас ще учат Гражданско образование

Предметът "Гражданско обучение " се вкарва в 11-и клас за първи път от тази образователна година и учебникът за него на издателство "Просвета " към този момент е подготвен, оповестиха издателите.

За разлика от другите предмети, гражданското обучение сплотява в себе си познания от разнообразни науки: право, социология, политически науки, история, стопанска система, философия и други.

Авторите на учебника на "Просвета " по този предмет умишлено са си сложили за цел уроците да се отнасят към модерни български реалии, да повдигат настоящи и остри за България, Европа и света въпроси, да са близки до всекидневния опит на актуалните български младежи и да са написани на понятен за тях език, разяснява Българска телеграфна агенция.

Сред тематиките, обсъждани в учебника по "Гражданско обучение ", са казусът с подправените вести и по какъв начин да те да бъдат разпознавани, гражданските митинги, както и ученическите митинги за климата.

Един от създателите на учебника за гражданско обучение за 11-и клас на издателство "Просвета " е проф. доктор Христо П. Тодоров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР