Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо

...
Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо
Коментари Харесай

Министърът на технологиите: Предложили сме Фейсбук да бъде по-прозрачен и да показва защо едно съдържание е препоръчано

" Предложили сме Facebook да бъде по-прозрачен и да демонстрира за какво едно наличие е предложено. Проблемът не в това дали една вест е вярна или погрешна, въпросът е да няма фабрика от тролове и неистинен сметки. Нямаме желание нито държавното управление, нито Facebook да преценя коя вест е истина и коя - не, това е кутията на Пандора и не желаеме да я отваряме ".

Това сподели министърът на електронното ръководство Божидар Божанов по време на съвещание на парламентарната комисия по електронно ръководство и осведомителни технологии.

" Препоръките ни са Facebook да бе по-прозрачен за това какво и за какво предлага. В формалния им отчет за януари за тази година за цялостен месец в целия свят те са разкрили три подправени профила, свързани с пропагандни способи, което явно е несериозно ", сподели още министър Божанов.

Ще представим законодателната стратегия на Министерството, като главните законопроекти, по които работим, са Законът за електронното ръководство, който считаме, най-вероятно да изменим на два пъти, Законът за електронната идентификация, който би трябвало да създадем в сходство с обновленията в европейския правилник и с мобилното приложение, което се създава сега, както и Законът за киберсигурност, уточни министър Божанов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР