Предложенията вече се подкрепят от две от най-големите корпорацииИзкуственият интелект

...
Предложенията вече се подкрепят от две от най-големите корпорацииИзкуственият интелект
Коментари Харесай

Ватиканът настоява за етика в изкуствения интелект

Предложенията към този момент се поддържат от две от най-големите корпорации

Изкуственият разсъдък повдига от ден на ден етични въпроси в обществото
(снимка: CC0 Public Domain)

Бързото нахлуване на технологиите за изкуствен интелект тревожи обществото. Различни организации, институции и даже частните компании повдигат въпроса за етиката на AI. Към тях се причисли и Ватикана.

Католическата черква сплотява сили с ИТ фирмите в създаването на правила за изкуствения разсъдък. В най-общи линии те се свеждат до запазване на персоналния живот на индивида, като се вземат поради потребностите на хората и се зачитат техните права.

Документът, озаглавен „ Римски апел за AI етиката ”, предизвиква регулаторния метод към „ алгоритмично-етичната ” визия за дизайна [на изкуствения интелект], с бистрота, отговорност, безпристрастност, надеждност, сигурност и дискретност, съобщи USA Today.
още по тематиката
Предложените правила към този момент са подкрепени от Microsoft и IBM, като се чака и други огромни компании да създадат това. Засега обаче няма изясненост по какъв начин ще бъде осъществена препоръчаната самодейност в системите за изкуствен интелект.

Ватиканът не е първият, който предлага сходни етнически правила. Преди това Пентагонът одобри набор от правила, съгласно които изкуственият разсъдък би трябвало да бъде виновен, понятен, управляем и благонадежден.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР