Предложеният за нов румънски премиер Лудовик Орбан заяви днес, че

...
Предложеният за нов румънски премиер Лудовик Орбан заяви днес, че
Коментари Харесай

Предложеният за премиер на Румъния: Препоръките на ЕК да се изпълнят възможно най-скоро

Предложеният за нов румънски министър председател Лудовик Орбан съобщи през днешния ден, че е нужен доста сериозен разбор на всички рецензии и че рекомендациите от отчета на Европейската комисия по Механизма за съдействие и инспекция би трябвало да бъдат приложени на процедура във допустимо най-кратък период, предадоха организация Аджерпрес.

"Трябва да бъде изработен доста сериозен разбор на всички рецензии, възражения, претенции и рекомендации от отчета по Механизма за съдействие и инспекция. Те би трябвало да бъдат съгласувани с позициите на Венецианската комисия и би трябвало да бъде признат проект за деяние за използване на рекомендациите ", сподели Лудовик Орбан, който е водач на Национално-либералната партия (НЛП).

Орбан уточни, че НЛП е изработила план на решение, с който желае експертизата на Европейската комисия и на Венецианската комисия за измененията в Наказателния кодекс, Наказателно-процесуалния кодекс и правосъдните закони.

Лудовик Орбан акцентира, че НЛП желае без значение правораздаване, еднообразно за всички, което да съблюдава правата и главните свободи, което да не бъде подложено на какъвто и да било напън от страна на политическата власт и което да съблюдава всички практики и стандарти на европейско ниво, както и член 2 от Договора за правовата страна.
Лидерът на НЛП уточни още, че Специалният отдел за следствие на закононарушенията в правосъдната система, който бе основан със правосъдната промяна на Социалдемократическата партия, би трябвало да бъде отстранен.

"Трябва да бъде разхлабен. НЛП има (готов) проектозакон (за това). След встъпването в служба на новото държавно управление ще стартираме директен разговор с европейските сътрудници, ще договорим график и проект за деяние, който ще разреши във допустимо най-кратък период и Румъния да излезе от Механизма за съдействие и инспекция. Но има единствено веднъж - използване на процедура на рекомендациите от отчета ", уточни Лудовик Орбан, представен от Аджерпрес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР