Предложеният състав на проектокабинета в папката не е съгласуван с

...
Предложеният състав на проектокабинета в папката не е съгласуван с
Коментари Харесай

Политически хаос! ПП и ДБ се отрекоха от Габриел 

Предложеният състав на проектокабинета в досието не е координиран с преговорния екип на ПП-ДБ. Това е проектосъставът на ГЕРБ, без да е координиран с нас. Това сподели министър председателят в оставка акад. Николай Денков, който дружно с водачите на ПП–ДБ и някои препоръчаните министри, които не са питани, на брифинг за публицисти. Той пристигна, откакто по-рано през днешния ден Мария Габриел върна на президента изпълнен мандат, а той даже го подписа и го прати на Народното събрание за гласоподаване.

Немалка част от номинираните не са давали единодушието си да вземат участие в подобен кабинет, в това число и аз. При това състояние съм подготвил декларация, че не желая да съм номиниран ", сподели Денков.

Други представители на ПП-ДБ, които са в листата на Габриел, също споделиха, че не са питани и не желаят да са номинирани.

Всички те споделиха, че няма по какъв начин описът " Габриел ", както те го нарекоха, да бъде подсилен. Но също по този начин споделиха, че в случай че има различен лист, може и да го поддържат.

Кирил Петков съобщи, че дейностите на ГЕРБ и на Габриел приказват, че те в никакъв случай не са имали предпочитание за действителен преговорен развой, а се е симулирало.

Днес беше изгубено доверието към Мария Габриел. Тя се подаде на натиска на Бойко Борисов, а евентуално и на натиска на Делян Пеевски. Тя потвърди, че няма качества да е министър председател – би трябвало да имаш базов итегритет, храброст, лидерски умения и да не се навеждаш. Жал ме е за нея ", сподели Петков.

Вълкът козината си мени, само че нрава си – не. Борисов през днешния ден избра своите страхове, своите зависимости, своята дружба с Пеевски пред България ", сподели Петков.

Атанас Атанасов, съпредседател на Демократична България, сподели, че дейностите на Мария Габриел са основали казус, невъобразим в новата история на България.

Такова знамение не е имало ", сподели той.

И прикани президента да си отдръпна указа, защото, съгласно Атанасов, препоръчаните на Народното събрание имена не са съгласувани с хората и ще е нарушаване на Конституцията.

Асен Василев беше още по-остър и дефинира дейностите на Мария Габриел като най-голямата имитация в актуалната история на България ".

Според него тя е

най-новото и благо лице на мафията в България ".

Изказването му идва, откакто месеци наред и той, и всички в ПП-ДБ сипеха суперлативи за Мария Габриел. Опозицията от своя страна постоянно е твърдяла, че Габриел извършва нарежданията на Борисов и действително не прави нищо по лична воля.

" Бил съм в 4 държавни управления, с 4-ма министър председатели. Такова нещо не се е случвало. Да ме впишат в кабинет, без да е взето моето единодушие. Без да съм видят другите в кабинета, не давам своето единодушие. Това е акт или на безочливост, или на безпардонност, или на безсрамие, който нито един човек, който желае да е министър председател, може да си разреши ", сподели Василев.

Видяхме селски тарикатлъци ", дефинира той дейностите на ГЕРБ.

Снимка: Българска телеграфна агенция Economic.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР