Предложеният от управляващите Национален план за възстановяване и развитие представлява

...
Предложеният от управляващите Национален план за възстановяване и развитие представлява
Коментари Харесай

Нинова за Националния план за възстановяване: Проекти на парче

Предложеният от ръководещите Национален проект за възобновяване и развиване съставлява планове на парче. Това съобщи в ефира на водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. 

" Това са пари против промени - съблюдаване господство на закона, т.е. битка с корупцията, да не се крадат европейските средства, да са насочени към зелена стопанска система и цифровизация. Правителственият проект не предлага промени, няма планове за ограничение на течовете за битката с корупцията, няма стратегическа визия за 10 години напред, а планове на парче, останали от предходно оперативни стратегии ", посочи тя.

" Това крие риск за България, тъй като може тези планове да не бъдат утвърдени. Нашият проект като различен сме се съобразявали да дават отговор на задачите, да е повсеместен, да обгръща максмилен брой стопански браншове. Ще стигне до всеки българин. От най-малкото дете до най-възрастния човек. Българска социалистическа партия предлагаме сериозна промяна в опазването на здравето и проектът е комбиниран с секване на корупция, доста облекчава стопанската система откъм администрация и е насочен към хората. Предлагаме съвременно държавно ръководство, основано на цифровизация ", добави тя. 

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и оповестената от президента дата за парламентарните избори.  " 28 март е вероятната по Конституция дата, тя е решение на президента. Ние се отнасяме с почитание към това предложение на президента. Това е негово конституционно право ", съобщи Нинова.

По думите й, парламентарните избори няма да са обичайните и типичните като акция и метод на осъществяване. Тя предвижда, че може да се наложат промени в Изборния кодекс в последния миг.  " Чувам го най-много и с внимание чувам анализатори и политолози, социолози, външни специалисти, които считат, че може да се наложат ", сподели още Нинова. 

" Рано е да приказваме за обединения. Ние сме единствената партия с подготвена стратегия, обсъждана и призната на партийните ни конгреси стратегия, презентирана в цяла България. Чакаме другите партии да показват стратегиите си с визия за ръководство на страната. Досега никой не ги е поставил на масата ", сподели Корнелия Нинова. По думите ѝ е значимо освен кой ще ръководи България, а какво ще направи. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР