Предложеният от Унгария антиимиграционен закон е посегателство срещу човешките права,

...
Предложеният от Унгария антиимиграционен закон е посегателство срещу човешките права,
Коментари Харесай

Унгарският антиимиграционен закон е посегателство срещу човешките права, обяви ООН

Предложеният от Унгария антиимиграционен закон е посягане против човешките права, съобщи Организация на обединените нации, призовавайки държавното управление в Будапеща да зачита правото на свободно сдружаване, съобщи " Ройтерс ".

Националистическото държавно управление в Будапеща внесе в Народното събрание закон, допускащ на вътрешното министерство да не разрешава неправителствени организации, които поддържат миграцията или съставляват заплаха за националната сигурност.

Законът е част от антиимигрантска самодейност на премиера Виктор Орбан, който е съперник на акцията на родения в Унгария финансист и човеколюбец Джордж Сорос в поддръжка на демократичните полезности в Източна Европа, отбелязва " Ройтерс ".

Според Рупърт Колвил, представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за правата на индивида, проектозаконът наподобява демонстрира усилване на контрола върху групите, които работят в области, считани от държавното управление за противоречащи на държавните ползи, като миграцията и правото на леговище.

Внасянето му " безпричинно лимитира правото на свободно сдружаване и съставлява притеснително продължение на акцията на държавното управление против човешките права и гражданските свободи ", добави Колвил на конференция в Женева.

Според унгарското държавно управление законът, който също така ще наложи налог от 25 на 100 върху даренията от чужбина за неправителствени организации, подкрепящи миграцията в Унгария, има за цел да възпира противозаконната имиграция. Според Орбан тя подкопава стабилността на Европа и частично е насърчавана от Сорос.

" Подобен налог евентуално ще докара до понижаване на бюджетите и ще попречи на събирането на средства, подкопавайки способността на неправителствените организации да извършват активността си ", съобщи Колвил./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР