Предложеният от ЦИК на Сиела Норма договор за предстоящите парламентарни

...
Предложеният от ЦИК на Сиела Норма договор за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

Сиела Норма се оплака от предложения от ЦИК договор за машините

Предложеният от ЦИК на " Сиела Норма " контракт за идните парламентарни избори е доста тежък и съдържа неизпълними условия. Това съобщи в ефира на изпълнителният шеф на компанията Веселин Тодоров. 

" В момента сме притиснати до стената - контракт за обслужване още нямаме. Договорът е толкоз тежък, че съм податлив, в случай че някой има предпочитание, да се обади през днешния ден в офиса и да го поеме този контракт ", сподели Веселин Тодоров. 

" Сиела Норма " ще извърши софтуерната работа, разясни изпълнителният шеф на компанията. Според него обаче има доста компании, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в контракта. 

" Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас. Договорът съдържа доста тежки клаузи. Може най-после да се окаже, че би трябвало да платим десетки хиляди наказателна клауза, разяснява Тодоров. 

Цената, контрактувана от " Смартматик " и ЦИК за 1500 машини е към 8 200 000 лв., разясни още той. " Ние се съгласихме да излезем на загуба. Пряката загуба е към 200-250 000 лева ", посочи той. От този контракт обаче по думите му би трябвало да останат и 250 000 лв. облага, която да покрие общите разноски.  

Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, заяви още изпълнителният шеф на " Сиела Норма ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР