Предложеният от ЦИК на Сиела Норма“ договор за предстоящите парламентарни

...
Предложеният от ЦИК на Сиела Норма“ договор за предстоящите парламентарни
Коментари Харесай

Шефът на Сиела Норма: ЦИК ни притиска до стената

Предложеният от ЦИК на „ Сиела Норма “ контракт за идните парламентарни избори е доста тежък за компанията и съдържа неизпълними условия. Това съобщи пред БНР изпълнителният шеф на „ Сиела Норма “ Веселин Тодоров.

„ В момента сме притиснати до стената - контракт за обслужване още нямаме “, сподели той. По думите му договорът е толкоз тежък, че е податлив, в случай че някой има предпочитание, да се обади през днешния ден в офиса и да го поеме този контракт. „ Сиела Норма “ ще извърши софтуерната работа, разясни изпълнителният шеф на компанията.
 Сиела Норма: Без контракт и към този момент наличните 9600 машини може да се окажат неизползваеми Сиела Норма: Без контракт и към този момент наличните 9600 машини може да се окажат неизползваеми
Без контракт с доставчика “Сиела Норма ” и към този момент наличните за изборите на 4 април 9600 машини може да се окажат неизползваеми...

А пък този някой да вземе цялата облага - договорът е за 4 350 000. Ние за 300 000 ще осъществим контрактуваната сред „ Смартматик “ и ЦИК цена за софтуерното обслужване. Разбира се, този някой би трябвало да ни замести в нашите отговорности, разяснява Тодоров.

Според Тодоров има доста компании, които могат да извършат част от дейностите, залегнали в контракта. „ Нас да ни освободят от тази повинност и да не бъдем повече унизени с тези отговорности “, посочи Тодоров.

„ Ще преговаряме. Има условия, които са неизпълними за нас “, акцентира Веселин Тодоров. „ Ние се съгласихме да излезем на загуба. Пряката загуба е към 200-250 хиляди лв. “, посочи той. От този контракт обаче по думите му би трябвало да останат и 250 хиляди лв. облага, която да покрие общите разноски.

Договорът съдържа доста тежки клаузи, безапелационен е Веселин Тодоров, който даде образец - всяко нарушаване, колкото и малко да е то, би коствало 10 хиляди лв.. „ Може най-после да се окаже, че би трябвало да платим десетки хиляди наказателна клауза “, разяснява Тодоров.
 ЦИК получи оферта за още 1500 машини за гласоподаване от “Смартматик ” ЦИК получи оферта за още 1500 машини за гласоподаване от “Смартматик ”
Производителят на машините за гласоподаване “Смартматик ” изпрати финансово предложение до ЦИК за доставка на 1500 устройства за...

Цената, контрактувана от „ Смартматик “ и ЦИК за 1500 машини е към 8 200 000 лв., разясни още той. Половината машини са в Амстердам. Другата част ще потегли от Тайпе, Тайван, в събота, заяви изпълнителният шеф на „ Сиела Норма “.

Прочетете още по тематиката:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР