Предложеният от кабинета пакет от антикризисни мерки раздели партиите в

...
Предложеният от кабинета пакет от антикризисни мерки раздели партиите в
Коментари Харесай

Антикризисните мерки разделиха партиите в Народното събрание

Предложеният от кабинета пакет от антикризисни ограничения раздели партиите в Народното събрание на две. Формациите в ръководството са съумели да потушат вътрешното напрежение и са удовлетворени от препоръчаното. От Българска социалистическа партия даже са подготвени за крачка обратно от настояването си за скок на минималната работна заплата. Напрежение обаче породи по оста ръководещи - съпротива.
„ Приеха се обществени ограничения, които не успяхме в годините наред да ги създадем. Бюджетът от 20 милиарда за обществени ограничения стана 22 милиарда - нещо, което в никакъв случай не е било, при обществен министър от БСП”, разяснява Борислав Гуцанов.
„ Днес обявихме финалните ограничения, които ще осъществим. Те са ориентирани към трите съществени фактора, които усилват инфлацията - високите цени на електрическата енергия, газа и на горивата. Същевременно предлагаме ограничения, които са за повишение на приходите на най-засегнатите лица - пенсионерите, както и подкрепяне на децата от фамилии с работещи родители”, изясни Венко Сабрутев от Политическа партия.
„ Ние от няколко седмици, дори от няколко месеца, се разгласяваме за предварителни парламентарни избори. А ръководещите напряко откриха и предизборната акция. Мерките, които се оферират, са втора стъпка към финансовата рецесия в името на това да бъде извоювано малко политическо време за това безусловно изразходено и износено след шест месеца ръководство държавно управление и ръководещо мнозинство”, безапелационен е Тома Биков от ГЕРБ-СДС.
Според опозицията ограниченията са закъснели на фона на митингите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР