Предложеният от Има такъв народ за министър на финансите Пламен

...
Предложеният от Има такъв народ за министър на финансите Пламен
Коментари Харесай

Ако стане министър, Пламен Данаилов от ИТН ще ревизира актуализирания бюджет

Предложеният от " ИТН " за министър на финансите Пламен Данаилов се готви за проверка на актуализацията на бюджета за 2021 година, импортирана в Народното събрание от служебното държавно управление.

Пред Българска национална телевизия Данаилов сподели, че планът на служебния кабинет не е бил координиран с партиите в Народното събрание, а фискалният съвет я е съгласувал с изключително мнение.

Данаилов не е склонен с метода, препоръчан от служебния кабинет, за повишение на всички пенсии над прага на бедността. Според плана на служебния вицепремиер Гълъб Донев това би трябвало да стане не механично и посредством осигурителния фонд, а посредством системата за обществено подкрепяне.

Според Данаилов обаче, това значи нови 400 хиляди души да бъдат оценени в допълнение, с цел да получат надбавки до прага на беднотия. " Това е комплициран административен развой. Ще отнеме сигурно доста месеци и ще породи обществено напрежение ", сподели претендентът за финансов министър. Той се ангажира за повишението на пенсиите да търси " универсални правила, които да не зависят от доста комплицирани критерии, които да лишават на администрацията месеци да ги пресмятат ".

Запитан дали ще му стигне времето, отговори: " Ние сме подготвени. Парламентът ще работи август и още в границите на доста малко време ще се внесе нова актуализация, която да подхожда на критериите, по които би трябвало да се внася ".

В изявлението Данаилов приказва и за потребността да се получават почтени заплати. Това ще стане посредством данъчни облекчения при реинвестиране на облагата. Това, по думите му, ще даде опция на бизнеса да се развива по-добре, с цел да заплаща по-добри заплати и да обезпечава по-големи доходи в бюджета, с цел да има пари за почтени пенсии ", написа " Дневник ".

Кандидатът за поста финансов министър се изрече за бистрота при публичните поръчки, тъй че да не може " поръчка да се афишира за 18 млн. лева, а по-късно да се надува до 280 млн. лева ", и за програмно бюджетиране - финансирането да е обвързано с съответни задания, цели и критерии. Семейното подоходно облагане, по думите му, също би трябвало да се ползва като част от всяка модерна финансова система.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР