Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК проф. Петко Салчев

...
Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК проф. Петко Салчев
Коментари Харесай

Странно! Предложеният от ГЕРБ за шеф на НЗОК е човек на президента

Предложеният от ГЕРБ за началник на НЗОК проф. Петко Салчев е човек на президента. Оказва се, че той е член на Съвета за икономическо и обществено развиване към президентът. Политици от разнообразни партии се чудят по какъв начин е допустимо минаващ в гилдията на медиците за мощно алено насочен човек, да бъде определен от ГЕРБ, провъзгласила се другояче за дясно-центристка партия и максимален конкурент на Българска социалистическа партия.
От предлагането на Салчев са настръхнали най-вече патриотите по няколко аргументи. Първата е, че до тях е достигнала информация за това, че брачната половинка на оферти за бъдеш шеф на Здравната каса е зам.-директор на огромна частна болница в София. Според народни представители в тази ситуация би могло да се приказва за спор на ползи. Те се чудят по какъв начин освен това състояние НЗОК ще управлява активността на въпросната болница. На част от ръководещите не се нрави доста и фактът, че Петко Славчев е бил консултант на здравния министър по времето на кабинета на Пламен Орешарски.

„ Любопитното е, че патриотите са настояли техен човек да стане подуправител на НЗОК, само че към този момент от ГЕРБ се вършат на разсеяни, той като за този пост желаят да си уредят собствен човек “, заяви пред Фрог народен представител. Източниците ни са уверени, че хората на Бойко Борисов до последно ще желаят мястото да си остане за тях, а не да го дават на дребния съдружен сътрудник. Нищо чудно поради това да се разразят много вътрешни разногласия и интриги. Във фармацевтичният отрасъл също зрее напрежение, щом са чули кое има предлага ГЕРБ за шеф на НЗОК. Според хора в сектора, Петко Салчев минава за непосредствен до две фармацевтични компании. Фактът интензивно се разяснява и измежду медицинските среди. „ Съмнения за сходна обязаност биха ни попречили доста, защото конкуренцията е свирепа “, признаха от бизнеса.

В здравното министерство се разяснява, че Петко Салчев е бил компромисен вид за основната позиция, той като двама души преди него са отказали да заемат мястото. Твърди се, че преди предлагането на ГЕРБ да стане обществено известно, зелена светлина за кандидатурата на Салчев са дали здравният министър Кирил Ананиев и финансовия министър Владислав Горанов, като последният е имал решаваща роля.
В медицинските следи настойчиво се носи слух, че в случай че кандидатурата на Салчев мине безпроблемно през Народното събрание, за негов заместител ще бъде поставена Златица Петрова. Припомняме ви, че точно тя оглавяваше „ Медицински одит “, който пък от близо две години се проверява от прокуратурата за прикрити лекарски неточности, довели да гибелта на доста хора.

Припомняме ви, че кандидатурата на Петко Салчев е единствена за шеф на НЗОК.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР