Предложеният от американския президент Джо Байдън пакет от икономически стимули

...
Предложеният от американския президент Джо Байдън пакет от икономически стимули
Коментари Харесай

МВФ: Стимулите на Байдън могат да увеличат БВП на САЩ с 5% за три години

Предложеният от американския президент Джо Байдън пакет от стопански тласъци за 1,9 трилиона $ може да усили брутния вътрешен артикул на Съединени американски щати с 5% през идващите три години. Това изясни основният икономист на Международния валутен фонд Гита Гопинат.

Според първичните оценки това би могло да усили икономическата интензивност в Съединени американски щати с до 1,25 % тази година.

Според последните оценки на МВФ, американската стопанска система се чака да нарасне с 5,1% тази година, след 3,4% спад през 2020 година За 2022 година се предвижда напредък от 2,5 %.

Гопинат означи, че МВФ не е присъединил въздействието на планувания пакет в изчисленията и ще изчака да види какво ще одобри Конгресът на Съединени американски щати.

" Според първичните оценки стопанската система на Съединени американски щати може да нарасне с кумулативни пет % за три години, в случай че бъде признат пакет от ограничения от 1,9 трилиона $ ", сподели Гопинат след публикуването на обновените оценки на МВФ за международната стопанска система.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР