Предложеният модел на система Бонус-Малус“ е възможно най-олекотеният вариант, защото

...
Предложеният модел на система Бонус-Малус“ е възможно най-олекотеният вариант, защото
Коментари Харесай

Застрахователите харесват системата Бонус-малус

Предложеният модел на система „ Бонус-Малус “ е допустимо най-олекотеният вид, тъй като е основан единствено на по-тежки нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата. По този метод се цели постигането на по-плавен преход и лесна акомодация на потребителите към новите правила. Системата е дейно средство за противопоставяне на войната по пътищата. Това сочи опитът и статистиката от други страни след въвеждането й, където пътно-траспортните катастрофи са намалели приблизително с 10-30%. Системата „ бонус-малус “ е въведена първо във Англия преди 105 години, а все още няма страна от Европейски Съюз, в която да не се ползва. АБЗ регистрира, че въвеждането на системата е развой, който ще търпи развиване в бъдеще и ще се надгражда дружно с рационализиране на осведомителните системи и съгласно с постигнатите резултати, какъвто е нормалният развой и в други страни.Това споделиха застрахователите на среща с публицисти през днешния ден.
Въвеждането на системата във типа, в който е написана с разпоредба на Комисията за финансов контрол (КФН), ще даде отстъпка от цената на наложителната застраховка " Гражданска отговорност " на над 80% от водачите. Максимумът до 25% ще доближат 44% от водачите, или близо 1.55 млн. водачи. В същото време оптималното планувано повишаване от 400% ще застигне не повече от 21 хиляди души в цялата страна, или 0.6% от автомобилистите.
 Това демонстрира прогноза на застрахователите, съгласно които системата не би трябвало повече да се отсрочва, тъй като казусът с войната по пътищата в България се задълбочава. По данни на браншовата асоциация икономическите загуби от починалите, ранените и трайно инвалидизираните хора поради произшествия по пътищата надвишават 1 милиарда лева годишно и дисциплинирането на водачите посредством стопански тласъци е един от инструментите за реализиране на публично потребен резултат.„ Но в случай че ние, като общество не сме подготвени да приемем този оптимално щадящ вид, не сме подготвени за никакъв вид на системата „ бонус-малус. “– съобщи ръководителят на АБЗ Костантин Велев пред публицистите. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР