Предложения за съкращаване на разходите на министерствата с 5% направи

...
Предложения за съкращаване на разходите на министерствата с 5% направи
Коментари Харесай

Тръмп съкращава разходите за министерствата, опоненти пак го атакуват

Предложения за редуциране на разноските на министерствата с 5% направи американският президент Доналд Тръмп. Мярката по всяка възможност обаче няма да бъде толкоз строга по отношение на армията, оповестява организация Reuters.
„ Бих желал да отговорите с 5-процентно редуциране “, съобщи президентът на министрите по време на отворена за публицисти среща в сряда. Той е последовател на концепцията, свиването да бъде още по-голямо, тъй като някои ведомства могат да си го разрешат.
Американската Администрация към този момент е почнала подготовка за фискалния проектобюджет на президента за 2020 година, който Тръмп би трябвало да показа пред Конгреса идната година.
По време на предизборната си акция през 2016 година президентът даде обещание да свие разноските на държавното управление и редица други претенденти на Републиканската партия преди междинния избор идващия месец също подеха самодейността в своите акции.
Мерките наподобяват нужни, тъй като американското държавно управление приключи фискалната 2018 година с недостиг от 779 милиарда $, оповестиха в понеделник от ведомството.
Разходите за Пентагона няма да бъдат понижени толкоз фрапантно, колкото в останалите браншове, тъй като по думите на Тръмп: " Отбраната е доста значима ".
Знаем какъв е новият бюджет за министерството на защитата. Вероятно ще е 700 милиарда $ “, разкри президентът
През август президентът подписа бюджет за военните на стойност 716 милиарда $. Отделяне на 700 милиарда $ ще значи стесняване на бюджета с под 3%.
В същото време, политическите съперници на Тръмп за следващ път се пробват да окажат напън върху него. Единадесет сенатори на опозиционните демократи в Съединени американски щати изискват от американския президент и корпорацията, ръководена от синовете му, пояснение за всевъзможни финансови връзки сред организацията на Тръмп и Кралство Саудитска Арабия. Повод за настояването им е случая с изчезналия саудитски публицист Джамал Кашоги. Според тях има причина за терзания във връзка с възможен финансов спор на ползи.
Единадесетте демократични сенатори, в това число Том Юдал, Кори Букър, Елизабет Уорън и Ричард Блументал, показват, че през предходната седмица 22 от техните сътрудници са поискали от президента да проверява изгубването на Кашоги и да обмисли наказания против Саудитска Арабия.
Тръмп яростно се опълчи в сряда във Вашингтон против обвиняванията в отбрана на Саудитска Арабия по проблема. Той обаче акцентира, че страната е доста значим съдружник на Съединени американски щати и че би желал да разбере какво се е случило с Кашоги.
По този мотив той изпрати външния си министър Помпео в Саудитска Арабия и Турция, с цел да търси отговори на многото открити въпроси в мистериозния случай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР