Предложения към общинските съветници с искане за размер и форма

...
Предложения към общинските съветници с искане за размер и форма
Коментари Харесай

И Гурково и Николаево ще търсят форма за подпомагане на казанлъшката болница 

Предложения към общинските съветници с искане за размер и форма на финансово подкрепяне на Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) “Д-р Христо Стамболски “ в Казанлък ще внесат кметовете на общините Гурково и Николаево Мариан Цонев и Николай Кънев. Днес двамата кметове и ръководителят на николаевския общински съвет Юсеин Юсменов се срещнаха със заместник-кмета по филантропични политики в община Казанлък Ахмед Мехмед и с шефа на здравното заведение доктор Кети Маналова. 
Д-р Маналова срещна Мариан Цонев със характерните медицински грижи, които болничното заведение в Казанлък обезпечава за немалка част от хората в отдалечени обитаеми места в община Гурково. Спецификата им е обвързвана с ниския обществен статус, преобладаващото възрастно население, високия % на инвалидизация, както и с нуждата от хемодиализа на поданици на общината. В прилежащата община Николаево с изключение на тези проблеми стоят и други - през последните 20 години там трайно висока и детската смъртност, висок е и броят на малолетни родилки. Управителят на болничното заведение показа пред участниците в срещата и работата на лечебното заведение, и усложненията, които изпитва. „ С целия екип се борим за първото място измежду 69-те общински лечебни заведения в цялата страна и като фрагменти, и като съоръжение и като медицински действия “, изясни доктор Маналова. С кметовете на двете прилежащи на Казанлък общини са разисквани и денонощните незабавни наряди, консултациите със експерти и редица проучвания, каквито в региона дава единствено МБАЛ “Д-р Христо Стамболски “. 
Кметът на Гурково Мариан Цонев и на Николаево Николай Кънев поеха ангажимент да внесат оферти към локалните парламенти в двете общини и да изискат единодушието им за търсене на съответна форма и размер на финансова помощ за казанлъшката болница, която се грижи за техните поданици. И в двете общини няма болнични заведения, по тази причина популацията в по-голямата му част се обслужва от тази в Казанлък.
„ Надявам се да се отзовете на апела и финансово или с дълготрайни материални активи да подпомогнете болничното заведение “, призовал е представителите на Гурково и Николаево заместник-кметът Ахмед Мехмед. Днешната среща е втора по самодейност на кмета на Казанлък Галина Стоянова, с която тя търси партньорство и разговор с сътрудниците си от прилежащите общини в поддръжка на локалната болница. Ежегодно през нея минават близо 11 хиляди поданици на 5 общини - Казанлък, Павел баня, Гурково, Николаево и Мъглиж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР