Предложените вчера санкции на ЕС срещу Русия ще бъдат одобрени

...
Предложените вчера санкции на ЕС срещу Русия ще бъдат одобрени
Коментари Харесай

Санкциите на ЕС срещу Русия влизат в сила още днес

Предложените през вчерашния ден наказания на Европейски Съюз против Русия ще бъдат утвърдени и ще влязат в действие най-късно през днешния ден следобяд, заяви „ Политико “.

Причина за тях е признаването на двете сепаратистки републики в Украйна. Пакетът бе разгласен през вчерашния ден от висшия представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Сред глобените обаче не е президентът Владимир Путин. Борел оправда това с нуждата от аварийно поле за деяние.

Външните министри на страните членки поддържаха през вчерашния ден осведомителна информация, а не законодателен текст, отбелязва „ Политико “. Юристи от всички 27 страни от Европейски Съюз са работили през нощта върху изписването на текста. Очаква се те да му дадат зелена светлина през днешния ден, в 11 часа брюкселско време (12 ч българско). Точно тогава в Брюксел ще се съберат непрекъснатите представители на страните членки, с цел да одобрят дефинитивно пакета.

Санкциите би трябвало да бъдат признати от външните министри на страните членки. Това ще стане не на физическа среща помежу им, а с писмена процедура. Крайният период за това е 15:00 часа брюкселско време (16:00 часа българско) през днешния ден.

След това текстът ще бъде даден за обява в Официален вестник на Европейски Съюз, с цел да влезе в действие през днешния ден следобяд.

Освен обвързваните с гласуването за самостоятелност на отцепническите републики депутати ще бъдат глобени и съветски банки. Една от тях е ВЕБ.РФ – някогашната " Внешекономбанк " (Външноикономическа банка). Така настояват дипломатически източници пред „ Политико “. Това е държавна капиталова банка, финансираща стопански планове.

Под ударите ще попаднат и съветските държавни облигации с по-кратък матуритет, които до момента са били изключвани от ограничаващите ограничения, допълват дипломатите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР