Предложените нови правила за шофьорските курсове са част от мерките,

...
Предложените нови правила за шофьорските курсове са част от мерките,
Коментари Харесай

Росен Желязков с важни думи за новите правила за шофьорските курсове


Предложените нови правила за шофьорските курсове са част от ограниченията, за справяне с корупционните практики при изпитите. Това сподели министърът на превоза Росен Желязков в предаването "Лице в лице " по bTV.

"Държавата няма да купува коли, а ще сътвори осведомителна система, която да управлява времето и маршрутите, по които ще се движат претендентите.

На изпита е значимо да се видят действителните умения на кандидат-водачите. Целта е да имаме промени против пари, а не пари против промени ", сподели още министърът.

Той добави, че селфи сред инструктор и претендент ще има, защото е значимо да се знае, че двамата са били в колата.

По мотив новите правила за превозвачите ни, свързани с Пакет „ Мобилност “, транспортният министър сподели: „ Изправени сме пред така наречен триалози (преговори) по пакет "Мобилност ".

Обсъждат се техническите елементи. Политическите решения остават най-после. Все още нищо не е решено. Всичко, което вършим, е за да има по-гъвкава позиция за нашите превозвачи “.

Той уточни, че Пакет „ Мобилност “ ще докара до непоправими последствия за страните в периферията на съюза. „ Има точки, по които няма да отстъпим, като връщането на водача, връщането на камиона и крострейд интервенциите “.

По думите на Желязков досега 28 страни демонстрират 28 съответни интереса. „ Сега още веднъж имаме късмет, по тази причина преговаряме с всяка страна поотделно. Вярвам, че ще реализираме повече от неприятния сюжет, който ни се чертае.

Трябва да запазим националния профил на сектора, работната мощ да остане в страната, а не да се разпилява и брутния вътрешен артикул, който е 6% “, безапелационен е той.

„ Не бих нарекъл обстановката в БДЖ рецесия. Има 25 анулирани влака, само че от на следващия ден се възвръщат 21 от линиите. Имаше усложнения, тъй като непрестанно ремонтираме локомотиви. Това беше едно краткотрайно решение.

Пренасочваме ги към линии, които са по-натоварени “, разяснява Росен Желязков във връзка възходящото неодобрение от услугите на БДЖ.

„ Тази година се структурираха новите поръчки. Имаше леко закъснение. Състоянието на железниците се усъвършенства, само че това е дълъг развой. Средно към 4 години лишава да се осъществя дадена концепция “, акцентира министър Желязков.

Той разкри, че страната ни възнамерява да наема локомотиви. И добави, че това в действителност е краткотраен вид.

"Страната ни изрази подготвеност да има нов мост над река Дунав ", сподели още транспортният министър.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР