Предложението за въвеждането на системата бонус - малус за цените

...
Предложението за въвеждането на системата бонус - малус за цените
Коментари Харесай

Експерти: Предложението за въвеждане на системата бонус-малус е необмислено

Предложението за въвеждането на системата " бонус - малус " за цените на " Гражданската отговорност " е безогледно - това разясниха в утринния блок по Българска национална телевизия специалисти по пътна сигурност. Според тях системата е позната по света като една от най-хубавите ограничения за дисциплиниране на водачите, само че препоръчаните правила за България не са добре премислени.

Системата "
бонус - малус " планува отстъпки от наложителната застраховка " Гражданска отговорност " за изрядните водачи и оскъпяване за нарушителите. Идеята купувачът на автомобил на остаряло да наследява прегрешенията на предходния му притежател е недомислена, а приемането на информация дали колата е била благосъстоятелност на извършител и е с по-скъпа " Гражданска отговорност ", ще се окаже сложна задача, считат специалисти.
Малинка Бондаренко - СБА: Опитайте се да идете в КАТ и да кажете примерно " За Иван желая да ми дадете данни какъв лидер е той ". Кой сте Вие, с цел да Ви дадат такива данни. Знаете, че има правилник от 25 май за запазване на персоналните данни, тъй че това не е допустимо по никакъв метод.
Според специалистите тематиката за въвеждането на системата "
бонус - малус " даже е повдигната късно в България.

Любка Маринова - специалист по пътна сигурност: Системата "
бонус - малус " е въведена за първи път през 1914 година в Англия, а ние едвам в този момент я вкарваме и отново продължаваме по някакъв собствен метод, който е цялостен нонсенс с останалите практики. Така че е добре да се вкара тази система, с цел да не се стига до трагични покачвания на " Гражданска отговорност ", само че би трябвало да се обмисли доста деликатно.
Няма съвсем никаква събираемост на санкции от задгранични жители, правили нарушавания по българските пътища, разясниха още специалистите. Заради това и съгласно тях е значимо да бъдат въведени готвените промени за двойно нарастване на размера на санкциите, в случай че не бъдат платени в период.

 Автомобилен специалист: Няма съвсем никаква събираемост на санкции от чужденци Автомобилен специалист: Няма съвсем никаква събираемост на санкции от чужденци
Няма съвсем никаква събираемост на санкции от задгранични жители, сподели Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисити. Според нея е значимо д...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР