Предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт

...
Предложението за промяна в цената на билета за градския транспорт
Коментари Харесай

В Стара Загора ще обсъждат билет за градския транспорт от 1,30 лв.

Предложението за смяна в цената на билета за градския превоз е едната от шест точки, свързани с общинския бюджет, които ще разискват общинските съветници на Стара Загора на последната си преди ваканцията сесия на 30 юли. Това стана ясно на конференция на ръководителя на общинския съвет Мария Динева.
Администрацията предлага цената на билета в градския превоз да стане 1,30 лв., а концепцията е да се подтиква предварителното закупуване на билети и карти. 
По бюджета има и предложение за удължение с 6 месеца на периода на договорите за наем на търговски обекти в общината поради пандемията. Ще дебатират и за вдишване на краткотраен безлихвен заем от централния бюджет на страната за обезпечаване на естественото привършване на 2020-а, ще одобряват доклада за касово осъществяване на бюджета и на сметките за средства от Европейския съюз на Община Стара Загора за 2019 година, както и вътрешни обезщетени промени в разходната част на общинския бюджет за настоящата година и смяна в капиталовата стратегия.
На второ четене ще се приема Правилник за постъпване в общинските детски ясли на територията на община Стара Загора, заяви още Динева. Според нея противоречиво е предлагането за промени в Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за рекламната и осведомителна активност на територията на Община Стара Загора. По думите й концепцията е да се даде опция на спортните клубове и техните спонсори да популяризират гратис на билбордове, само че в зала ще се реши дали то ще бъде признато
Местният парламент ще избира нови шефове на „ Автосервиз на здравни заведения “ и на  Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести. Съветниците ще би трябвало да одобряват и доклад за активността на Общинския съвет за интервала ноември 2019 - юни 2020 година, както и Отчет за активността на общинския съвет по наркотични субстанции и на Превантивно-информационния център по зависимости през 2019 г. 
На съвещанието в четвъртък ще се гласоподава продажба на 6 общински жилища, 7 гаража, 11 поземлени парцела по селата, има и 24 точки за механически позволения.
Мария Динева е внесла предложение за основаване на Временна комисия за разработване на план за Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Стара Загора отпред със Стефан Димитров.
Общо 80 са предложенията, по които ще вземат решения старозагорските съветници, а в дневния ред има и две питания - от Валентина Бонева и Климент Пенчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР