“Предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната

...
“Предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за съдебната
Коментари Харесай

Велислав Величков: Избирането на европейски прокурори да става от пленума на ВСС

“Предложението за промени в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт за избора на европейски прокурори и избирането им единствено от прокурорска гилдия не е добър модел “. Това разяснява юристът Велислав Величков, „ Правосъдие за всеки “. “Така може да се отнеме правото на други съдии и магистрати да извършат сполучливо тези следствия в региона на трансграничната престъпност, пране на пари и корист с европейски фондове “, счита още той.
Според Величков избирането на европейски прокурори у нас би следвало да става от пленума на Висш съдебен съвет, който да ги излъчи с квалифицирано болшинство от 17 гласа и по-късно да се гласоподават тези кандидатури от Народното събрание.
 Велислав Великов: Медийното правораздаване заплашва правовата страна (ВИДЕО) Велислав Великов: " Медийното правораздаване " заплашва правовата страна (ВИДЕО)
" Медийното правораздаване ", при което хора авансово се афишират за нарушители: сутринта се показват, следобяд прокуратурата е в техни...
“Да има парламентарна отговорност, освен от прокуратура и Висш съдебен съвет, че могат да се оправят с работата “, добави Величков. “Иначе дефакто тези прокурори ще бъдат подчинени на основния прокурор, защото те няма да изоставен системата на прокуратурата и опцията те да бъдат определяни единствено в прокурорската гилдия значи, че те също ще бъдат утвърдени авансово от основния прокурор “, сподели още юристът.
Дори и да остане по този начин обаче, експертът изясни, че думата на прокурорите няма да е последна. “Кандидатите би трябвало да минат на утвърждение в Европейската, има заплаха да се забави активността й най-малко в България с лъчение на несъответствуващи европейски прокурори “, разяснява още юристът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР