Предложението за премахване на машинното гласуване касае единствено местните и

...
Предложението за премахване на машинното гласуване касае единствено местните и
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Защо трябва да даваме 20 млн. лева за 6000 машини?

Предложението за унищожаване на машинното гласоподаване касае само локалните и парламентарните избори. За президентския и европейския избор машините ще си действат. Това съобщи в студиото на ``Лице в лице`` в ефира на bTV националният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова във връзка концепцията да се отстрани машинното гласоподаване за идващите локални избори, написа Novini.bg.

``
реклама

,,Промените са поради причините от отчета на ЦИК, в който са подчертани слабостите в изборния развой, нарушаванията, проблемите и така нататък На първо място най-сериозното терзание е, че на идните локални избори има много обитаеми места, където биха се провели избори в два тура. В и към региона на София, да вземем за пример, ще избори за кмет на регион, кметове на кметства, общински съветници. Да не забравяме, че данъкоплатците, т.е. всички ние платихме 7,5 млн. лв. за 3000 машини, на които са дали своят вот едвам към 150 000 жители, или с други думи 73% от имащите право на глас у нас не са използави машините``, разяснява Атанасова.

,,Предвид това за какво би трябвало да даваме към 20 милиона лв. за двойно повече машини? А и не мога да се съглася, че единствено машинното гласоподаване подсигурява честността на вота``, съобщи депутатът от ГЕРБ и добави, че диалозите по тази тематика занапред предстоят.

,,Новината, че всяко куче над 5 кг наложително би трябвало да бъде извеждано с намордник е безусловно подправена вест. Никъде в текста на законопроекта не написа сходно нещо. Текстът на закона е изменен единствено в частта си със глобите, където те са увеличени. И сега всички притежатели на кучета са задължени да ги извеждат на мотив, без значение дали са дребни или огромни и това работи като закон от 2005 година. Всеки притежател на куче е виновен за домашния си любим. Няма нападателни животни - или по този начин са възпитани, или нещо ги е подтикнало към експанзия. Собственикът носи цялата отговорност за кучето си, по тази причина решението и преценката е негова. Считам, че всеки собственик би трябвало да знае дали личното му куче е нападателно или не``, добави в умозаключение Десислава Атанасова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР