Предложението за отстраняване на депутата от БСП Валери Жаблянов от

...
Предложението за отстраняване на депутата от БСП Валери Жаблянов от
Коментари Харесай

Искането за оставка на Жаблянов от заместник-председателския пост в парламента ще бъде гласувано утре

Предложението за премахване на депутата от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов от поста заместник-председател на Народното събрание е първа точка в дневния ред на утрешното съвещание на Народното събрание. Под настояването са се подписали депутати от ГЕРБ и Обединени патриоти.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява още един път изказванието на Жаблянов, че Народният съд от 1945 година е бил „ належащо и неизбежно военновременно правораздаване “.

„ Има едно присмехулно държание от страна на господин Жаблянов. За представители на управлението, които въплъщават българския парламент, това е неприемливо като държание “, съобщи Цветанов.

Искането за оставка на Жаблянов не е аргументирана нито юридически, нито политически и  социалистите ще гласоподават срещу, разгласи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

„ Скандала го провокираха те и оттласнаха тематиката от същинската, а тя е срещу провеждането на Луковмарш, срещу прояви на фашизъм. Валери не е заел с нищо Народното събрание в една позиция, която е партийна “, изясни Нинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР