Предложението за нова Конституция представлява голям риск за България дори

...
Предложението за нова Конституция представлява голям риск за България дори
Коментари Харесай

Накъде вървим - да живеем по-добре или по-зле?*

Предложението за нова Конституция съставлява огромен риск за България даже от икономическа позиция. Това написа икономистът Петър Ганев в на Института за пазарна стопанска система (ИПИ).
В разбора си Ганев показва, че има три съществени фактора, които оказват помощ за по-високия витален стандарт и единият може да бъде систематизиран като господство на правото или господство на закона – конституционната рамка, която урегулира стопанския живот в страната. " Свободата на стопанска самодейност, неприкосновеността на частната благосъстоятелност и закрилата на вложенията са единствено част от текстовете в Конституцията, които дават основата на стопанските връзки у нас. Държавният бюджет също стъпва на конституционни текстове – там да вземем за пример е записано, че учебното образование е наложително, а главното и приблизително обучение в държавните и общинските учебни заведения е гратис. Това не е политика на дадена партия, а парламентарен текст ", показва Ганев.
 Слухове и догадки - какво може да пристигна след Бойко Борисов? Слухове и догадки - какво може да пристигна след Бойко Борисов?
През последната седмица, позабравеният на българската политическа сцена министър на защитата и външен министър в първото държавно управление...
Според него, в този момент значимото е какво тъкмо желае да направи ГЕРБ с. По създание това е предложение за нова Конституция, а това значи евентуално смяна на всичко, акцентира икономистът.
" Можем единствено да си представим какви безумни стопански и бюджетни текстове ще стартират да се оферират. Дори и дребни редакции на текстове обаче могат да доведат до съществени промени в стопанската среда. Ето да вземем за пример сега страната не може да отнеме парите на жителите от втория пенсионен дирек и да ги употребява за обществени цели. Защото са персонални – разбирай неприкосновени, и тъй като " актуалната конституционна страна не позволява обществената страна да се развива за сметка и в ущърб на правовата страна. Последното е отпратка към преамбюла на настоящата Конституцията и е откъс от решението на Конституционния съд от 2011 година, когато бяха отнети персонални спестявания от професионалните пенсионни фондове. Никой не може да подсигурява, че в една нова конституция това ще е по този начин. Ако да вземем за пример се пренапише член 51 от актуалната и публичното обезпечаване стане от право в обвързване, и се направи отпратка към споразумяване на това обвързване със закон – дали конституционната отбрана на персоналните партиди ще е същата? ", споделя икономистът.
За да живеем добре, би трябвало да не задлъжняваме доста, само че свободата на стопанската самодейност, обезпечена със закона, е основата на просперитета – това наподобява е главното умозаключение на Ганев, а какво още споделя той,!
Заглавието е на редакцията!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР