Предложението за намаляването на партийната субсидия от 11 лв. до

...
Предложението за намаляването на партийната субсидия от 11 лв. до
Коментари Харесай

БСП за намаляването на субсидията: Лудост е да бориш популизъм с див популизъм

Предложението за намаляването на партийната дотация от 11 лева до 1 лева за глас е политическа пиратка. Това съобщи пред бТВ депутатът от Българска социалистическа партия Александър Симов. В четвъртък министър председателят Бойко Борисов преложи понижението и то бе незабавно признато от бюджетната парламентарна комисия. Министър-председателят се аргументира, че в последно време доста се е наслушал на популизъм, визирайки предложенията на Движение за права и свободи за отпадане на Данък добавена стойност върху хляба.

„ Затова през вчерашния ден взехме решение на Министерския съвет, обсъдихме го и в групата (на ГЕРБ), с цел да го защитя и го входирахме в Народното събрание - дотацията да стане 1 лев на глас. Да забележим тогава по какъв начин ще се оправят партиите в идващите години, по какъв начин ще ви заплащат на изборите (на медиите), по какъв начин ще заплащат на социолози, политолози и всичко останало”, съобщи Борисов.

„ Смешно е да се приказва за каквато и да е промяна на системата. Нищо редовно няма в предлагането да се спрат дотациите. Днес като политическа пиратка би трябвало да се занимаваме с тематиката за дотациите, тъй като ГЕРБ и Бойко Борисов са решили да трансформират системата. Именно те я сътвориха. Дори да приемем, че някъде има популизъм, да го бориш с див популизъм е лудост”, сподели в отговор Симов.

Предложението на Борисов бе предпазено от депутата от ГЕРБ Маноил Манов. Той разкритикува Симов, тъй като той получавал заплатата си от тази дотация и бил най-неподходящият човек да пази запазването ѝ.

„ Давате ли си сметка, че сега шизофренията на Българска социалистическа партия още веднъж е в деяние. До през вчерашния ден в предизборните студия те говореха по какъв начин ще трансформират системата, а в този момент пък я защитават”, съобщи Манов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР