Предложението за бюджет 2019 г. на столицата е 1 милиард

...
Предложението за бюджет 2019 г. на столицата е 1 милиард
Коментари Харесай

Елен Герджиков разкри как ще бъде разпределен рекордният бюджет на София за 2019 г.

Предложението за бюджет 2019 година на столицата е 1 милиард 680 милиона лв., което е рекордно. Това е с помощта на работата на Йорданка Фандъкова и европейските средства, които са малко над 300 милиона лв.. На фона на Българи тази сума звучи огромна и е голяма отговорност за разпределение. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Елен Герджиков в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"Не съм последовател на оправданията и Столична община не цели това. Проблемите не могат да бъдат решени мигновено, само че работата ще докара до по-добри резултати ", сподели още той.

"С този бюджет ще финансираме политиките за превоз, екология, транспортна инфраструктура, непорочност на въздух, обучение и просветителна инфраструктура. През последните години, дните с замърсен въздух в София са намалели с пъти. От 170 на 70 дни ", добави ръководителят на Столичния общински.

"Отоплителните системи ще бъдат сменени в идващите 3 години, ще бъде метено механично по улиците, а не ръчно. Това са единствено част от ограниченията в битката с мръсния въздух. Предвидено е през 2019 година общината да закупи 22 измерителни станции. Това ще ни дава данни за качеството на въздуха в действително време ", разкри Герджиков.

"Няма да има нарастване на налозите и таксите в община София за 2019 година ", безапелационен бе той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР