Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в

...
Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в
Коментари Харесай

Горанов: Предложението за болничните е на управляващата коалиция и е в пакет

Предложението за болничните е на ръководещата коалиция и е в пакет, оттова нататък всичко е опит за основаване на напрежение, което не съществува. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Владислав Горанов.

Това е технология и подобен въпрос няма смисъл. Нито госпожа Стоянова, нито националният представител от Вътрешна македонска революционна организация участваха на съвещанието на политическия съвет, което се организира в 9.00 ч. в Министерски съвет, регистрира Горанов. Двамата неверно разясняват пакета от оферти, които през вчерашния ден анонсирахме от страна на ръководещата коалиция. Този пакет съдържа освен тази тематика, която вие коментирате, а и тематиката за нарастване на минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст и ограничения, свързани с възстановяване на достъпа на деца до детски градини, съобщи още Горанов.

Управляващите се схванаха за 250 лв. минимална пенсия, първият ден от болничните няма да се заплаща

Той уточни, че доста разбори демонстрират, че сигурно ще се понижи склонността за злоупотреби, защото сходна процедура има в две трети от европейските страни. Това не е изолиран за България проблем. Голямо усещане прави екстремалното повишаване единствено за няколко години при еднакъв брой заети с близо удвояване на дните във краткотрайна нетрудоспособност. Така че това е един проблем, който сигурно би трябвало да бъде адресиран, сподели още Горанов. Според него години наред си приказват работодатели, синдакати и експерти и се вижда, че този проблем остава неуреден.

Във връзка с изказванието на Движение за права и свободи, че това е прикрито нарастване на обществените осигуровки, Горанов акцентира, че сходна процедура е в две трети от страните в Европейски Съюз. Ако се приказва за баланс на системата, имайте поради, че фондът за общо заболяване и майчинство, обичайно от години е на недостиг. В този смисъл осигурителната вноска за този фонд не покрива рисковете, които той покрива. Като свържем тази тематика и с едно друго небалансирано решение, обвързвано с почивните и празнични дни, тласъците за нарушавания и опцията за надзор са мощно лимитирани изключително в дребните обитаеми места, където има доста тясна връзка сред общопрактикуващите лекари и тези, които избират да употребяват този механизъм за обезпечаване на една няколкодневна отмора. Да кажем в Северното гръцко черноморие, добави още Горанов.

От ГЕРБ разясниха за болничните и подсетиха: заплатата ще стане 1400 лева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР