Предложението за болничните е на патриотите - ако беше наше

...
Предложението за болничните е на патриотите - ако беше наше
Коментари Харесай

Менда Стоянова, ГЕРБ: Предложението за болничните е на патриотите

Предложението за болничните е на патриотите - в случай че беше наше и на държавното управление, щяхте да го видите в бюджета при внасянето му в Министерски съвет. Това сподели ръководителят на Бюджетна комисия и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на  Агенция " Фокус " .

Менда Стоянова разясни, че решението за болничните е взето на съдружен съвет. " Тепърва ще се приготвят съответните текстове за неговото осъществяване. Ще има работна група в тази посока. Когато текстовете са подготвени, ще стане явен и механизмът. Идеята, върху която ще работи работната група е от това предписание да има изключение за майките, когато имат болничен за гледане на болно дете, както и хората, които са претърпели трудова акцидент ", уточни още Стоянова. По думите й, когато човек желае да нарушава закона, както сега се случва, постоянно ще откри метод да го заобиколи или да го наруши. " Не мислете, че с сходна мярка ние тотално ще успеем да спрем злоупотребите. Надявам се, че тази мярка ще ги ограничи ", посочи още Стоянова.

" Първият ден се плащаше и в този момент от работодателя и на процедура този шеф в този момент няма да заплаща първия ден. Това с изключение на, че значи, че повече хора, които не са във фиктивни болнични ще работят и оттова ще има повече продукция и повече пари за работни заплати, ще има индиректен резултат върху болничните ", добави още ръководителят на Бюджетна комисия. Според нея не може на всеки болничен да се поставя инспектор и на контрольора инспектор, който да следи дали той управлява вярно. " Контролът е единствено една от опциите. Доброволното съблюдаване на закона е този, който е значим. Трябва да има законови " тласъци ", в случай че би трябвало и от този жанр, за сходно съблюдаване. Винаги във всяка една рестриктивна мярка, без значение в коя област се намира тя, ще има и такива, които са добросъвестни, само че попадат под ударите на тази мярка. Няма 100 % правдивост ", съобщи още Стоянова.

На въпрос дали има възможност ГЕРБ да направи крачка обратно, Менда Стоянова напомни, че това решение е взето на съдружен съвет. " Имахме среща с нашите съдружни сътрудници и те настояха за тези няколко ограничения и те настояха, тъй като вземат участие в тази коалиция и желаят да отчетат политики, които те са съумели да отвоюват в тази коалиция. За нас е извънредно значимо тази коалиция да остане постоянна и държавното управление да довърши мандата си ", уточни още Менда Стоянова. По думите й резултатите от осъществяването на програмата са забележими.

" Вчера статистиката регистрира още веднъж растеж на Брутният вътрешен продукт 3, 7 %. Средната работна заплата през 2020 година 1400 лева Строят се автомагистрали, вършат се пътища, вкарва се тол система и доста други ограничения, които са значими и потребни. Важно е да има непоклатимост, значимо е държавното управление да довърши мандата и програмата си. Това значи, че нашите съдружни сътрудници в диалог с нас също би трябвало да съумяват да осъществят своите обещания и ограничения, планувани в техните стратегии ", сподели още Стоянова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР