Предложението сезонът в Англия да завърши, като всички 20 отбора

...
Предложението сезонът в Англия да завърши, като всички 20 отбора
Коментари Харесай

Висшата лига в Англия: Вариантът за довършване на сезона под карантина едва ли ще работи

Предложението сезонът в Англия да приключи, като всички 20 тима бъдат сложени под строга карантина и изиграят мачовете си на един или два стадиона, минали дълбока стерилизация, е нереалистичен и няма по какъв начин да сработи логистично.

Това е мнението на Крисиан Маховски, чиято компания ESEM е профилирана в пътуванията на топотборите в Европа и организирането на мачове на най-високо равнище.

Сезонът в Англия, както и на практика на всички места другаде в Европа бе спрян поради пандемията от ковид и при девет оставащи кръга до края започнаха да се търсят разнообразни разновидности за приключването му, които да лимитират оптимално финансовите загуби на клубовете.

Клубовете са застрашени от сериозен финансов удар при прибързано преустановяване на акцията, което може да им коства към 750 милиона лири единствено поради неустойки от телевизионните права. Общите им загуби обаче ще са още по-големи и може да стигнат 1,2 милиарда паунда. В тази сума с изключение на телевизионните права са включени и пропуснати доходи от продадени билети, продукти и различен маркетинг, спонсори. В случай на доиграване без аудитория загубите ще могат да бъдат лимитирани до единствено 170 милиона паунда от непродадени билети.

Едно от най-обсъжданите оферти е това тимовете да бъдат затворени в няколко бази и да играят на един или два карантинирани стадиона, с цел да може да бъде следено добре ситуацията и да бъде редуциран оптимално рискът от заболяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР