Предложението сезонът в Англия да завърши, като всички 20 отбора

...
Предложението сезонът в Англия да завърши, като всички 20 отбора
Коментари Харесай

Сезонът в Премиър лийг довършен на 1 или 2 стадиона? Почти невъзможно

Предложението сезонът в Англия да приключи, като всички 20 тима бъдат сложени под строга карантина и изиграят мачовете си на един или два стадиона, минали надълбоко разчистване, е нереалистичен и няма по какъв начин да сработи логистично. Това мнение изрази Крисиан Маховски, чиято компания ESEM е профилирана в пътуванията на топотборите в Европа и организирането на мачове на най-високо равнище.

Сезонът в Англия, както и на практика на всички места другаде в Европа, бе спрян поради пандемията от ковид и при девет оставащи кръга до края започнаха да се търсят разнообразни разновидности за приключването му, които да лимитират оптимално финансовите загуби на клубовете. Едно от най-обсъжданите оферти е това тимовете да бъдат затворени в няколко бази и да играят на един или два карантинирани стадиона, с цел да може да бъде следено добре ситуацията и да бъде редуциран оптимално рискът от заболяване.

" При организирането на даден мач има ужасно доста фактори, които въздействат ", сподели Маховски пред " Мирър ". " Когато тимовете наемат хотел, едно от главните им условия е какъв брой надалеч е той от стадиона, на който ще играят. Няма тим, който да желае да пътува повече от 45 минути с рейс за даден мач. Всеки клуб желае най-хубавото за играчите си, само че хотелите, които могат да предложат такива условия, се броят на пръсти.

Например в мегаполис като Лондон има единствено два или три хотела, които покриват всички потребности и условия. Всички тимове, които играят в столицата, ги употребяват при гостуванията си. Да намерите хотели, които могат да съберат 20 тима с съпътстващия личен състав и да дават отговор на тези условия, би било логистичен призрачен сън и няма по какъв начин да сработи на практика ", сподели Маховски.

" Друг проблем биха били подготвителните центрове. Отборите ще желаят те да бъдат оптимално близо, тъй че и това ще сътвори компликации. Освен това за сходен проект би трябвало да подложите целия хотелски личен състав под карантина за най-малко 3-4 седмици. И даже единствено един човек да прихване заболяването, било то футболист или хотелски служащ, това ще значи завършек на всичко. Не е казусът просто да се намерят първокласни хотели - такива има задоволително, а да се намерят такива, които имат и нужната инфраструктура, покриващата избрани условия ", добави експертът.

От Брайтън към този момент обявиха, че няма да поддържат решение сезонът да се доиграе по сходен метод.

Маховски, чиято компания е провела съвсем 500 интернационалните мача и подготвителни лагери през последните 24 години, добави, че сходен модел може да сработи в Шампионската лига, само че единствено и само поради по-малко брой останали тимове.

" В Шампионската лига или Лига Европа подобен вид може да е вероятен, тъй като вземат участие доста по-малко тимове. Но в шампионата приказваме за 20 тима и залогът е доста огромен. Тук не приказваме просто за един предсезонен шампионат, в който единствено първото място има някакво малко значение. Тук приказваме за тимове, които се борят за купата, за места в Европа, както и за оставане в дивизията. Не можем да допуснем някой да се оплаква, че не е постигнал задачите си, тъй като е трябвало да пътува доста или тъй като храната в хотела не е била хубава. Такъв проект е неработещ по ужасно доста аргументи ", приключи Маховски.
Премиър лийг 31 кръг, събота 21 март  Ливърпул 19:30  Кристъл Палас
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР