Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника

...
Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника
Коментари Харесай

Борисов: Предложението първият ден от болничния да не се плаща няма да се внася в НС, но ще се гледа в тристранката

Предложението първият ден от болничните да се заплаща от служащия няма да бъде импортирано в Народното събрание, заяви пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов.
„ Може ли в този момент да обясня, не че ви недооценявам,за да се спрат всевъзможни спекулации. Синдикатите са във екстаз, тъй като минималната пенсия става 250 лева Отколешна фантазия. Колегите от „ Обединени патриоти “ настояха, ние приехме. Приходните организации са работили добре, стопанската система върви добре, промишлеността върви добре, можем да си го позволим. Но имайте поради, че това са над 270 млн.(лв.) на година. Хотелиерите в Гърция, това доста ме тормози. Щото толкоз доста българи заболели отиват там в петъка или пред празник, и не се връщат, че аз се притеснявам, изключително в Северна Гърция, да не се вдигне всеобщ митинг на хотелиерите. Това, което синдикатите знаят от мен, е че в тристранката ние ще търсим ограничения... До този миг освен че няма входирано предложение, няма да има входирано предложение, само че по тази тематика, тъй като общите приказки са видите ли, да се откри система за надзор.
Сподели с твоите другари
Такава система не е открита на никое място. И ние на можем в България да сложим на всеки, който паркира в зелена повърхност полицай, служител на реда, на всеки, който си вземе болничен – служител на реда да го ревизира дали е болен или не. Още повече, че тук се лъже всеобщо с това, днеска съм по-добре, през вчерашния ден пих нурофен, аспирин, еми три дни ми даде докторът и така нататък Тази корекция няма да бъде вкарвана в Народното събрание. Но тази тематика, са ми дали обещание и синдикатите, тъй като и самите работодателски организации споделят „ добре “, казусът е подобен, взимат си болнични, отиват някъде, или по-лошо, отиват на друго място да работят, до момента в който са в болнични, на черно, на тяхно място би трябвало да назначат някой, с цел да не стопира производството е става голям проблем.Така че със синдикатите, с работодателите и в тристранката този проблем ще се гледа. Видяхте и с телковете, един милиард за безвъзмездни медикаменти сме дали. И в това време от 8 на 18 милиона болничните листове. Дори лекарската колегия би трябвало да разбере, че не може да се толерират тарикати. Аз не се съгласих и по тази причина няма да го входирам, да накажем същински болен, да си заплати той поради тарикатите. Демокрацията е хубаво нещо, само че всички би трябвало да я подпомогнем. Медиите с следствия, както пазарджишката болница и сходни, да ги изловиме и това да стане изключение, не предписание. Нетърпимостта в хората желая да видя. Защото като се вземе по този начин болничен, от вашите пари, от нашите пали взима “.
Заради предлагането първия ден от болничните да се поема от служащия, синдикатите заплашиха с общи национални протестни дейности. От КНСБ настояха за незабавна среща с премиера Бойко Борисов и незабавно привикване на Националния съвет за тристранно сътрудничество  с негово присъединяване във връзка предложенията. Това написа в позиция на сидниката, публикувана до медиите. Позицията на Конфедерацията на самостоятелните синдикати в България е по отношение на решението на съдружния съвет на ръководещите от 14 ноември 2019 година първият ден от болничния да е за сметка на работещите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР