Предложението първият ден от болничните да не се плаща подлежи

...
Предложението първият ден от болничните да не се плаща подлежи
Коментари Харесай

Предложението първият ден от болничните да не се плаща подлежи на обсъждане

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща предстои на разискване. Това съобщи в Елена общественият министър Бисер Петков. По думите това не е единствената съответна мярка, с цел да се понижат злоупотребите. Вицепремиерът Красимир Каракачанов също съобщи, че предлагането е част от битката с подправените болнични по тази причина няма да бъде лимитирано заплащането в случаи на заболели деца или трудови злополуки.

Социалното министерство поддържа предлагането първият ден от болничните да не се заплаща, само че би трябвало да се търсят и други разновидности посредством усилване на контрола и други ограничения, които не биха засегнали правата на обезпечените, акцентира министър Бисер Петков. По думите му има благоприятни условия да се търси решение и с понижаване броят на дните, които персоналните лекари могат да издават на болните. В момента дните са 14, само че може да се лимитират до 7.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов акцентира, че 30 % от болничните за месец април предходната година са били в деня, който свързва Великден със събота и неделя, което е образец за всеобща корист.
Красимир Каракачанов: Същото - с трийсет и няколко % е за 4 май, когато четвъртъкът или петъкът беше, свързва празниците към 1 май и Гергьовден. Има ли потребност повече да го обясняваме? Някои евентуално злоупотребяват с това, че вземат болнични тъкмо в междинните дни сред празника и почивните дни, с цел да могат да си удължават почивката ".
В Елена министър Бисер Петков се включи в 8-то издание на Празника на еленския бут, който и тази година събра на едно място хиляди хора от страната и чужбина.

Вицепремиерът Каракачанов пък участва на откриването на монумент, отдаден на борбата край Дойран.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР