Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма

...
Предложението първият ден от болничните да не се плаща няма
Коментари Харесай

Няма да внасят в НС предложението да не се плаща първия ден от болничния

Предложението първият ден от болничните да не се заплаща няма да се внася в Народното събрание. Това сподели министър председателят Бойко Борисов. Мярката за справяне с подправените болнични беше препоръчана след съдружен съвет предходната седмица.

Идеята провокира разногласия сред бизнеса и синдикатите. Министър-председателят сподели, че решение на казуса ще се търси в Националния съвет за тристранно съдействие. Сидникатите оповестиха,че не се отхвърлят от желанията си за митинг в края на месеца. Бизнесът заплашва да напусне тристранния съвет.

Идеята първият ден от болничните да не се заплаща пристигнала, поради увеличаващият се брой болнични в последните години и подозренията за злоупотреби.
Бойко Борисов - министър-председател: 1 милиард за безвъзмездни медикаменти сме дали. И в това време от 8 на 18 милиона болничните листове. Дори и лекарската колегия би трябвало да разбере,че не може да се продължава дето се вика да се толерират таркати. Абсолютно са прави хората и аз за това не се съгласих и за това няма да го входирам - да накажем същински болен да си заплати първия ден поради тарикатите.
Въпреки казаното от премиера синдикатите възнамеряват митинг в края на месеца.
Любка Георгиева - КТ " Подкрепа ": Не бива да подминаваме сходни опити някой да си прави опити с душeвността на българския народ. Тъй като навръх това бяхме подложени тази седмица. Ония по този начин наречени вносители стоят и те убеждават, че си апаш, а ти знаеш,ч е не си апаш. Тодор Капитанов - КНСБ: Структурите, както на КНСБ, по този начин и на " Подкрепа " са в безспорна подготвеност за проведено присъединяване в протестни дейности, както в народен мащаб, по този начин и в районен. Бойко Борисов - министър-председател: От митинги отново дублирам се тормозя от гръцките хотелиери. И ще видите, че те ще стачкуват повече от сидникатите в случай че приемехме такова решение.
Работодателски организации дефинираха решението на премиера като отвод от промяна.
Васил Велев - АИКБ: Ще помислим дружно с сътрудниците от КРИБ с другите работодателски организации по какъв начин да реагираме. Може би ние би трябвало да организираме един митинг на хората, които не крадат. Може да излезем също по този начин и от НСТС, тъй като не желаеме да ставаме заслон на авансово взети решения.
Мерки за ограничение на злоупотребите бизнес, сидникати и държавно управление ще небележат дружно в Националния съвет за тристранно съдействие, изясни министър председателят.
Бойко Борисов - министър-председател: Пределите на работещите хора имат предел. Ние не можем да оставим 2 милиона да работят на макс а другите около тях да се измъкнат.
Тристранният съвет ще разисква и мекри за ограничение на злоупотребите в ТЕЛК-овете добави Борисоив.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР