Предложението от юли парното и топлата вода да поскъпнат между

...
Предложението от юли парното и топлата вода да поскъпнат между
Коментари Харесай

КЕВР обсъжда поскъпването на парното и топлата вода от юли

Предложението от юли парното и топлата вода да нарастнат сред 3 и 22 на 100 и новите цени да важат за едногодишен интервал ще бъде разисквано в енергийния регулатор.

Ще бъдат прегледани и новите цени на тока, който се чака да поевтинее приблизително за страната с половин % от другия месец.

КЕВР желае повишаване на парното от 1 юли, за София - с 22%

От юли понижението на тока за клиентите на Енерго-Про се чака да е с малко под 2 на 100, а за ЧЕЗ - с половин %. За потребителите на EVN се планува повишаване със символичните 0,15 %. Не алегорично, а съществено повишаване обаче се чака да има при цените на парното и топлата вода от идващия месец. За София скокът ще е с 22%, от 15 до 18 на 100 в Бургас, Враца и Разград. 8-9% ще е покачването във Велико Търново и Варна, а в Плевен - с 3 на 100.

Поевтиняване с 2% при ТЕЦ-овете на газ е планувано единствено за Пловдив.

Предложенията са направени по направени от регулатора планирани цени на природния газ и се планува да важат до 1 юли идната година.

Цената за природния газ през юни ще е с 9% по-ниска спрямо тази за май

Изчисленията за повишаването са въз основата на в този момент настоящите цени. От енергийния регулатор прецизираха, че по отношение на миналия едногодишен интервал има понижение на топлоенергията приблизително за страната с 14 на 100, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР