Предложението ни да има таван на субсидиите беше внесено в

...
Предложението ни да има таван на субсидиите беше внесено в
Коментари Харесай

Красимир Богданов: Винаги сме били съгласни да има таван на партийните субсидии

„ Предложението ни да има таван на дотациите беше импортирано в края на 2019 година Гледането му се забави заради изключителното състояние. На Коалиционен съвет обсъдихме с сътрудниците ни, че въпросът е значим за цялата политическа система и би трябвало да бъде взето мнението на всички участници в политическия развой. Затова се съгласихме да оттеглим нашето предложение, да бъде формирана работна група, която да разиска всички вероятни разновидности и оферти в тази посока “. Така депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Красимир Богданов разяснява в предаването „ Плюс-Минус “ по Нова телевизия отпадането на концепцията да има таван за партийните дотации.
„ Винаги сме били съгласни да има таван на дотацията. Смятаме, че средствата, които страната дава за партиите, би трябвало да бъдат за политическа активност. Те не би трябвало да бъдат в банки или да бъдат ориентирани за закупуване на коли, парцели или други придобивки, които нямат общо с политиката ”, сподели още Богданов. По думите му от Вътрешна македонска революционна организация не престават да упорстват за възбрана на физическите и юридически лица да финансират партиите.
Красимир Богданов разяснява и икономическите ограничения, които бяха подхванати поради епидемията у нас. „ Хотелиерите и ресторантьорите понесоха големи вреди. Това е сериозен удар върху българския туризъм. Ако не се вземат ограничения, обричаме освен този сезон, само че и идващия на банкрут ”, сподели Богданов. 
На въпроса по отношение на предлагането на Вътрешна македонска революционна организация - 24 май да се назовава Ден на българската култура, книжовност и просвета, а не на славянската, депутатът акцентира, че МОН поддържа плана им. „ Историческата истина изисква да кажем, че славянска книжовност няма. Поне половината от славянските нации не пишат на кирилица, а глаголицата от дълго време е изгубила своите функционалности ", заключи Красимир Богданов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР