Предложението на ВиК за намаляване с 1 час на водоподаването

...
Предложението на ВиК за намаляване с 1 час на водоподаването
Коментари Харесай

Водният режим в Перник става още по-строг

„ Предложението на ВиК за понижаване с 1 час на водоподаването към клиентите е по отношение на по-добрата организация. През последните дни още веднъж имаше квартали и обитаеми места, в които нямаше водоподаване в часовете, които ВиК сдружението беше показало ”, съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров.
„ ВиК сдружението е в доста неприятно финансово положение. Дълги години не е ръководено добре. Хората са демотивирани. Уверението е, че с този режим, който ще е идентичен за всички, с цел да няма чувството, че някои места са привилегировани, те подсигуряват, че ще има водоподаване в часовете, които са показали ”, сподели още той.
„ Имаме към 20-30 дни до постигане на мъртвия размер. Това е най-лошият сюжети. За това имахме бърза реакция от ВиК инженерите. Има краткосрочни и дълготрайни ограничения, те бяха належащи, държавното управление реагира бързо с обезпечаване на финансирането ”, изясни Владимиров.
„ Министерство на околната среда и водите няма пълномощия да въздейства върху решенията на ВиК сдруженията. Басейнова дирекция упражнява контрола. Тя може да постанова наказания и санкции. ВиК има собствен притежател и собственик и това е общината ”, това съобщи в ефира на Нова телевизия Георги Харизанов от Института за дясна политика.
„ Недълновидните решения обратно във времето дават отблясъци напред. Днес заради това, че всички ползватели в този град са закачени към язовира, който по принцип би трябвало да обезпечава единствено питейната вода, за жалост се стига до тази обстановка и жителите, и кметът са сложени в извънредно неприятно състояние ”, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР