Предложението на управляващите първият ден от болничните да не се

...
Предложението на управляващите първият ден от болничните да не се
Коментари Харесай

Плащаме осигуровки, а ни режат болничните. Какви са фактите?

Предложението на ръководещите първият ден от болничните да не се заплаща, провокира съществено неодобрение и отпор от страна на работещи, синдикати и даже част от бизнеса. Синдикатите заплашват със стачки и митинги, работещите недоволстват за какво вместо да се лимитират злоупотребите, се санкционират правилните платци.

Един от най-често изтъкваните причини срещу концепцията за орязване на болничните е, че откакто служителят внася правилно осигуровки, болничните му се поставят, тъй като е обезпечен за този риск. Всъщност обаче осигуровките за болест не покриват разноските за болнични.

Какво още демонстрират плановете на Национален осигурителен институт?

Осигуровки за болест – какво внасяме и получаваме

Работещите наложително се обезпечават за рисковете " общо заболяване " и " майчинство " във фонд " Общо заболяване и майчинство ". Размерът на осигурителната вноска за този фонд е 3.5 на 100 от осигурителния приход, разпределена сред шеф и обезпечен в съответствие 60:40. Самоосигуряващите се могат да се обезпечават за тези опасности по свое предпочитание и осигурителната им вноска е напълно за тяхна сметка върху определения от тях месечен застрахователен приход, който не може да бъде по-малък от минималния (560 лева) и по-висок от оптималния застрахователен приход (3000 лева).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР