Предложението на управляващите и правителството е да минем по бързата

...
Предложението на управляващите и правителството е да минем по бързата
Коментари Харесай

Главният секретар на президента: Румен Радев не провокира, а иска дебат за тези 2,2 млрд.

Предложението на ръководещите и държавното управление е да минем по бързата писта, без да има диспути по тематиката. Това очевидно се дължи на обстоятелството, че те са притиснати от времето и желаят да останат скрити неща от българския народ. Президентът през вчерашния ден го сподели най-правилно - ще има скрити разноски. Тук приказвам за превозването на самолетите, въоръжението, което ще пристигна на по-късен стадий, образованието на водачите. Другото значимо е, че пакетът е орязан.

Това сподели в утринния блок на БТВ основният секретар на президента Димитър Стоянов във връзка договорката за закупуването на нови самолети F-16. "Договорите би трябвало да се изпълнят до началото на септември. Преговорният екип трябваше да контракти други дати и в българското общество да се състои спор. Пак ще повторя, че най-вероятно ще има скрити разноски. Ще се платят ли транспортните суми? Инфраструктурата кой ще я поеме? Президентът не е правил никакви провокации. Президентът желае да има още един спор, с цел да се разбере по какъв начин ще се изхарчат тези 2,2 милиарда Никой не твърди, че F-16 не е многоцелеви изтребител. При тези самолети обаче една частица да липсва и те ще си седят на земята. Става въпрос за самия аероплан, водач, въоръжение, техника, инфраструктура, друга техника, поддържащ екип. Едно от тези неща да липсва и самолетът няма да излети. Аз запитвам къде е въоръжението и за какво то ще се достави на по-късен стадий? ", попита Стоянов.

"Не е взето решение дали презитентът ще наложи несъгласие на Закона за актуализацията за бюджета. Екипите в президентството работят. Не е значимо какво мисля аз. Важно е какво мисли президентът. Той ще реши за ветото. Президентът желае да се организира спор за тези 2,2 милиарда Вчерашното изказване на президента беше задоволително компактно и сложи въпросите, които би трябвало да се дебатират на следващия ден в пленарна зала. Самите депутати съгласно мен не са осведомени с договорите, тъй като те са подписани юни месец. Същото важи и за Комисията по защита. Необходим е един по-задълбочен разговар и разбор на тези контракти ", приключи основният секретар на президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР