Предложението на събралите се ДПС и ГЕРБ за субсидиите, е

...
Предложението на събралите се ДПС и ГЕРБ за субсидиите, е
Коментари Харесай

Весела Лечева: Предложението на ДПС и ГЕРБ за субсидиите е евтин популизъм

Предложението на събралите се Движение за права и свободи и ГЕРБ за дотациите, е на ниска цена популистки ход, който да отговори на протестния избор. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Весела Лечева в ефира на БНР, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия.

Тя изясни, че е бил препоръчан да се вкара американски модел.

„ Звучи красиво и внушително, само че няма по какъв начин да бъде препоръчан за 10 минути. Той има най-малко 200 страници ограничавания и в едно съвещание с едно гласоподаване няма по какъв начин България да стане като Америка “, безапелационна е тя.

По нейните думи е наранено демократичното действие на политическата система и няма по какъв начин Българска социалистическа партия да поддържа това.

„ Ние сме за преразглеждане на дотациите и метода, по който се финансират политическите партии, само че това не би трябвало да измества задълбочения разбор на дефицитите на политическата система в България и какви биха били политическите последствия от смяната на модела на финансиране “, акцентира Лечева.

Тя напомни, че Българска социалистическа партия е поискала спор за партийните дотации, само че никой, с изключение на Движение за права и свободи, не се е явил.

„ Дебатът е освен за понижението на дотациите, само че и за метода, по който се разходват. Основателни въпроси са разноските за концерти и щедрост – това политическа активност ли е? Разговорът би трябвало да се състои върху контрола на консумиране на партийни и бюджетните средства, тъй като ръководещата партия може да си разреши да изразходва средства от бюджета безусловно безотговорно по време на акции “, сподели още националният представител. Тя добави, че би трябвало да се разиска и методът, по който действат медиите, какъв би трябвало да бъде достъпът до тях на политическите сили, участващи в акции.

„ Намаляването на Данък добавена стойност върху храните го предлагаме още от различния бюджет предходната година, когато представихме „ Визия за България “. Това е и практиката в цяла Европа “, напомни Лечева.

Според нея би трябвало да се отговори на въпроса за бедността, голямото обществено неравноправие в България и цените на главните артикули.

„ Голяма част от нашите съграждани си купуват медикаменти от Турция и Гърция, поради високите цени у нас. Предлагаме логичен и сериозен спор във връзка с диференцирани ставки на Данък добавена стойност, само че вместо това има заядливо и напук законодателство и решения “, разяснява Весела Лечева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР