Предложението на руския президент Владимир Путин за спиране на огъня

...
Предложението на руския президент Владимир Путин за спиране на огъня
Коментари Харесай

САЩ са отхвърлили предложение на Путин за прекратяване на огъня в Украйна

Предложението на съветския президент Владимир Путин за прекъсване на огъня в Украйна и за заледяване на военните дейности е било отхвърлено от Съединени американски щати, откакто двете страни са осъществили контакт посредством медиатори, оповестиха за Ройтерс трима съветски източници, представени от Българска телеграфна агенция.

Това се случва в навечерието на втората годишнина от началото експлоадирането на най-смъртоносния спор в Европа след Втората международна война и демонстрира какъв брой раздалечени остават в позициите си двете най-големи нуклеарни сили в света, отбелязва организацията.

Американски източник отхвърли да е имало формален контакт с съветски представители и сподели, че Вашингтон не би се заел с диалози, които не включват Украйна.

Путин е изпратил сигнали до Вашингтон през 2023 година посредством публични или частни медиатори, в това число посредством арабските сътрудници на Москва в Близкия изток и други, че е подготвен да обмисли прекъсване на огъня в Украйна, споделиха съветските източници. Руският президент предложил заледяване на спора на сегашните линии, само че не желал да отстъпва която и да е украинска територия, следена в този момент от Русия. Някои в Кремъл възприемали тези изпратени сигнали като най-хубавия път към постигането на някакъв тип мир.

" Контактите с американците не доведоха до нищо ", сподели пред Ройтерс съветски източник, поискал анонимност, който е осведомен с диалозите, водени в края на 2023 година и началото на 2024 година

Друг съветски източник, осведомен с осъществените контакти, уточни пред организацията, че Съединени американски щати са предали на Москва посредством медиатори, че няма да разискват допустимо прекъсване на огъня без присъединяване на Украйна и по този начин контактите са се провалили.

Трети осведомен съветски източник сподели: " Всичко пропадна с американците ", които по думите му не желали да притискат Украйна.

Тези разкрития идват в миг, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от месеци упорства и двете камари на Конгреса да одобрят повече помощ за Украйна, само че се сблъсква с опозицията от страна на последователите на любимеца за президентска номинация на Републиканската партия Доналд Тръмп.

Кремъл, Белият дом, Държавният департамент на Съединени американски щати и Централното разследващо ръководство (ЦРУ) отхвърлиха коментар пред Ройтерс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР