Предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на огъня

...
Предложението на руския президент Владимир Путин за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

САЩ отхвърлили предложението на Путин за примирие в Украйна

Предложението на съветския президент Владимир Путин за преустановяване на огъня в Украйна за заледяване на спора е било отхвърлено от Съединените щати след контакти сред медиатори, оповестиха за " Ройтерс " три съветски източника.

Източник от Съединени американски щати отхвърли да е имало какъвто и да е формален контакт и съобщи, че Вашингтон няма да взе участие в диалози, които не включват Украйна, съобщи БГНЕС.

През 2023 година Путин е изпратил на Вашингтон обществено и частно посредством медиатори, в това число посредством арабските сътрудници на Москва в Близкия изток и други, сигнали, че е подготвен да обмисли преустановяване на огъня в Украйна, настояват съветските източници.

Путин предложил заледяване на спора при настоящето състояние и не желаел да отстъпи нито една от украинските територии, окупирани от Русия.

" Контактите с американците не доведоха до нищо ", декларирал пред " Ройтерс " почитан съветски източник, осведомен с полемиките в края на 2023 година и началото на 2024 година, при изискване за анонимност заради деликатността на обстановката.

Втори съветски източник, показал, че американците са уведомили Москва посредством медиатори, че няма да разискват вероятно преустановяване на огъня без присъединяване на Украйна и по тази причина контактите са приключили с крах.

Трети източник, осведомен с разискванията, споделил: " Всичко се провали с американците, " които не са желали да оказват напън върху Украйна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР