Предложението на руската компания "Газпром" за продължаване на действащия или

...
Предложението на руската компания "Газпром" за продължаване на действащия или
Коментари Харесай

Киев отхвърли предложението на Газпром за транзит на газ

Предложението на съветската компания "Газпром " за продължение на настоящия или подписване на нов контракт за пренос на газ пред Украйна е недопустимо за Киев. Това съобщи министърът на енергетиката и околната среда на Украйна Алексей Оржел, представен от ТАСС и "Фокус ".

"Предложението, което получихме (от "Газпром "), е недопустимо за Украйна, тъй като то планува да се откажем от арбитражите и да подпишем контракт единствено за една година “, съобщи министърът в ефира на локална телевизия.

Той обаче добави, че „ може да се реализира съгласие “. Оржел даде да се разбере, че при положение на сключване на дъглосрочен контракт за пренос на газ в нужните размери Киев е подготвен на взаимни отстъпки.

Оржел не изключи Русия да се опита да продължи преноса на газ от 1 януари 2020 година и без контракт. "Ще считаме това за контрабанда. И тогава ще има нови юридически процеси ", предизвести той.

Преди това "Газпром " изпрати на украинската компания "Нафтогаз " публично предложение за продължение на съществуващия или за подписване на нов контракт за пренос на газ през Украйна за интервал от една година, като се вземе поради плануваното търсене на европейските клиенти за 2020 година В предлагането на съветската държавна компания се показва, че нужните условия са отводът на двете страни по всички взаимни искове в интернационален арбитраж и преустановяване на всички правосъдни производства.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР