Предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп в неделя, че

...
Предложението на президента на САЩ Доналд Тръмп в неделя, че
Коментари Харесай

Критики срещу Тръмп заради контрола на сирийския петрол

Предложението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в неделя, че Exxon Mobil или друга нефтена компания в Съединени американски щати ще ръководи сирийски петролни залежи, провокира рецензии от правни и енергийни специалисти.
" Това, което имам намерение да направя, може би е да сключим договорка с ExxonMobil или някоя от нашите страхотни компании, с цел да влезем там и да го създадем вярно... и да раздадем благосъстоянието ", съобщи Тръмп по време на конференция за интервенцията на американските специфични сили, довела до гибелта на водача на терористичната формация Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади.
Exxon Mobil Corp и Chevron Corp, двете най-големи американски петролни компании, опериращи в Близкия изток, отхвърлиха да разясняват думите на стопанина на Белия дом.
„ Международното право се стреми да отбрани тъкмо от този тип употреба “, споделя Лори Бланк, учител от Юридическото учебно заведение Емори и шеф на неговия Център за интернационално и относително право.
" Това не е единствено подозрителен от правна позиция ход, той изпраща обръщение до целия район и по света, че Америка желае да открадне нефта ", споделя Брус Ридъл, някогашен консултант по националната сигурност и в този момент старши помощник в мозъчния концерн Брукингс инститюшън
" Идеята Съединени американски щати да " държат петрола " в ръцете на ExxonMobil или на друга американска компания е неморална и евентуално противозаконна ", съобщи Джеф Колгън, доцент по политически науки и интернационалните проучвания в университета Браун университет. Колгън сподели още, че американските компании ще се сблъскат с „ голям брой на практика провокации “, с цел да работят в Сирия.
Дори допускането на Exxon или друга огромна петролна компания за създаване на сирийски нефт би било " мъчно продаваемо " поради относително лимитираната инфраструктура и дребното произвеждане, съобщи Елън Р. Уолд, старши помощник в Глобалния енергиен център на Атлантическия съвет.
Сирия произвеждаше към 380 000 барела нефт дневно преди експлоадирането на гражданската война в страната. Работен документ на Международния валутен фонд през 2016 година пресметна, че производството е намаляло до едвам 40 000 барела дневно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР