Предложението на правителството за получаване на власт за провеждане на

...
Предложението на правителството за получаване на власт за провеждане на
Коментари Харесай

Шотландският парламент гласува в подкрепа на нов референдум

Предложението на държавното управление за приемане на власт за осъществяване на нов референдум за самостоятелност на Шотландия, бе подкрепено от Народното събрание.
Мнозинството от депутатите гласоподаваха в поддръжка на предлагането с аргумента, че „ би трябвало да се организира референдум, с цел да може народът на Шотландия да реши дали желае тя да стане самостоятелна страна “.
Шотландското държавно управление предложи новият референдум да се организира по-късно тази година, само че ще би трябвало да получи пълномощия от Уестминстър за провеждането му - нещо, което министър председателят Борис Джонсън даде обещание да блокира.
В поддръжка на предлагането гласовете бяха 64 на 54, без „ въздържали се “.
По време на дебата първият министър съобщи, че е нужен втори избор за самостоятелност, с цел да се отбрани Шотландия от последствията от стъпките на консервативното държавно управление и Brexit. Два дни преди Обединеното кралство да напусне Европейския съюз, Никола Стърджън съобщи, че независимостта е единственият действителен метод Шотландия да бъде част от Европа.
„ Като се има поради това, което оферират торите, решението за самостоятелност не е просто законно - належащо е “, сподели тя.
Стърджън се базира на министрите от английското държавно управление, като ги упрекна, че са „ изцяло глухи за ползите, потребностите и гласа на Шотландия “.
Тя настоя, че Brexit е „ съперник на демокрацията “, откакто съвсем две трети от гласоподавателите в Шотландия поддържаха оставането през 2016 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР